2016-02-14 20:47

2016-02-14 20:47

Härligt sväng och sköna klassiker

MUSIK: Konsert i kärlekens tecken

Vad passar bättre under alla hjärtans dag än en konsert i kärlekens tecken? För konserten i Broängskyrkan med The Hebbe sisters och Duo Sentire var verkligen fylld av värme och kärlek. Det blev en kväll med härligt sväng och sköna klassiker.

Det är fullsatt i Broängskyrkan under söndagseftermiddagen. Det är de båda Rotaryklubbarna i Kristinehamn som har arrangerat alla hjärtans dag-konserten till förmån för barn som lever under knappa ekonomiska förhållanden.

Kvällens artister är Duo Sentire som består av Lars-Inge Bjärlestam på cello och Ulrika Hebbe på piano samt deras döttrar i trion The Hebbe sisters. Just i dag ligger Emelie Hebbe hemma i influensa, så det är bara två skönsjungande systrar, Josefine och Maria Hebbe, som greppar mikrofonerna.

Kärleken är den röda tråden genom hela konserten.

– I dag är det alla hjärtans dag och kärleken är så viktig. Oavsett om det är kärleken till en vän eller kärleken i leendet du ger till någon du möter på gatan, säger Ulrika Hebbe.

De vackra sångerna avlöser varandra. Systrarna är otroligt samstämda och båda två framför även fina solon. Vi får bland annat höra You raise me up, Somewhere over the rainbow och Ulla Billquist klassiker Min soldat. Duo Sentire framför även ett par egna nummer där paret ger prov på sin skicklighet vid instrumenten. Minutvalsen av Chopin är bara ett exempel.

Alla hjärtans dag-konserten i Broängskyrkan är riktigt lyckad. Den är full av värme, charm och musikglädje.

Det är fullsatt i Broängskyrkan under söndagseftermiddagen. Det är de båda Rotaryklubbarna i Kristinehamn som har arrangerat alla hjärtans dag-konserten till förmån för barn som lever under knappa ekonomiska förhållanden.

Kvällens artister är Duo Sentire som består av Lars-Inge Bjärlestam på cello och Ulrika Hebbe på piano samt deras döttrar i trion The Hebbe sisters. Just i dag ligger Emelie Hebbe hemma i influensa, så det är bara två skönsjungande systrar, Josefine och Maria Hebbe, som greppar mikrofonerna.

Kärleken är den röda tråden genom hela konserten.

– I dag är det alla hjärtans dag och kärleken är så viktig. Oavsett om det är kärleken till en vän eller kärleken i leendet du ger till någon du möter på gatan, säger Ulrika Hebbe.

De vackra sångerna avlöser varandra. Systrarna är otroligt samstämda och båda två framför även fina solon. Vi får bland annat höra You raise me up, Somewhere over the rainbow och Ulla Billquist klassiker Min soldat. Duo Sentire framför även ett par egna nummer där paret ger prov på sin skicklighet vid instrumenten. Minutvalsen av Chopin är bara ett exempel.

Alla hjärtans dag-konserten i Broängskyrkan är riktigt lyckad. Den är full av värme, charm och musikglädje.