2016-02-08 14:24

2016-02-24 16:06

Sportlov närmar sig

AKTIVITETER: Sannabadet ska kora ny mästare i rutschkanan

NKP kan nu presentera sportlovsprogrammet. En av magneterna lär bli Sannabadet, där det i år anordnas roliga och intressanta sidoaktiveter som rutschkanerace och funballz.
En köldknäpp till och det går även att aktivera sig utomhus.

Sportlovet pågår från den 29 februari till den 6 mars och sportlovsprogrammet bjuder som vanligt på massor av möjligheter. Det är många föreningar i Kristinehamns kommun som arrangerar olika aktiviteter. Det går att testa allt möjligt, både sport och annat.

Sannabadet och Björkhallen brukar vara de stora dragplåstren och badet har ansträngt sig och bjuder på lite extra. Det blir bland annat rutschbanerace där en ny mästare ska utses. Det går även att roa sig i så kallade funballz samt att utmana en tävlingssimmare. Den som vill kan testa på klädsim och livräddning.

Lek och lufts hoppborgar återkommer. Under jullovet fanns de i Kristinehamn arena, under sportlovet i Brogårdshallen.

Väderberoende

I Björkhallen är det allmänhetens åkning alla vardagar. Det gäller även stora ovalen, om det är tillräckligt kallt. Detsamma med Hultets skidanläggning och pimpling vid Bergsjö bygdegård. Om kylan kommer så går det inte att skylla på utrustningsbrist för att hålla sig inomhus. Det är bara att gå till banken, till den relativt nyinvigda Fritidsbanken och låna gratis.

Flera idrottsföreningar bjuder in till prova på-pass. Nybörjare kan passa på att testa judo, badminton, bordtennis, tennis, curling eller karate.

Saga med Solväj

I Kristinehamns konstmuseum är det skrivarverkstad med Jesper Tillberg som har skrivit böckerna om Kapten Svea, Lennart van Helsing och fotbollsböckerna Hög press och Dödens grupp. Konstmuseet har ytterligare en programpunkt; ”Skapa olika djur”.

En hel del aktiviteter äger rum på biblioteket; minibio med Vemfilmerna, dramatiserad sagostund med sagotanten Solväj och Sagan om Snövit i Duo danzeros tappning. Föreningen Spegelglas har speldag och bjuder även in till geocaching, som är en modern form av skattjakt. En möjlighet att lära sig och möta andra geocachare och träffen avslutas med att gemensamt leta efter ett par närliggande gömmor.

Fritidsgårdarna KFUM och Bygget har mycket på programmet och de med matlagningsintresse kan laga thaimat och fruit carving, detta sker i Vuxenskolans lokaler och Djurgårdsskolans hemkunskapssal.

De kulturella aktiviteterna är begränsade till ett eller två tillfällen i veckan.

Sportlovet pågår från den 29 februari till den 6 mars och sportlovsprogrammet bjuder som vanligt på massor av möjligheter. Det är många föreningar i Kristinehamns kommun som arrangerar olika aktiviteter. Det går att testa allt möjligt, både sport och annat.

Sannabadet och Björkhallen brukar vara de stora dragplåstren och badet har ansträngt sig och bjuder på lite extra. Det blir bland annat rutschbanerace där en ny mästare ska utses. Det går även att roa sig i så kallade funballz samt att utmana en tävlingssimmare. Den som vill kan testa på klädsim och livräddning.

Lek och lufts hoppborgar återkommer. Under jullovet fanns de i Kristinehamn arena, under sportlovet i Brogårdshallen.

Väderberoende

I Björkhallen är det allmänhetens åkning alla vardagar. Det gäller även stora ovalen, om det är tillräckligt kallt. Detsamma med Hultets skidanläggning och pimpling vid Bergsjö bygdegård. Om kylan kommer så går det inte att skylla på utrustningsbrist för att hålla sig inomhus. Det är bara att gå till banken, till den relativt nyinvigda Fritidsbanken och låna gratis.

Flera idrottsföreningar bjuder in till prova på-pass. Nybörjare kan passa på att testa judo, badminton, bordtennis, tennis, curling eller karate.

Saga med Solväj

I Kristinehamns konstmuseum är det skrivarverkstad med Jesper Tillberg som har skrivit böckerna om Kapten Svea, Lennart van Helsing och fotbollsböckerna Hög press och Dödens grupp. Konstmuseet har ytterligare en programpunkt; ”Skapa olika djur”.

En hel del aktiviteter äger rum på biblioteket; minibio med Vemfilmerna, dramatiserad sagostund med sagotanten Solväj och Sagan om Snövit i Duo danzeros tappning. Föreningen Spegelglas har speldag och bjuder även in till geocaching, som är en modern form av skattjakt. En möjlighet att lära sig och möta andra geocachare och träffen avslutas med att gemensamt leta efter ett par närliggande gömmor.

Fritidsgårdarna KFUM och Bygget har mycket på programmet och de med matlagningsintresse kan laga thaimat och fruit carving, detta sker i Vuxenskolans lokaler och Djurgårdsskolans hemkunskapssal.

De kulturella aktiviteterna är begränsade till ett eller två tillfällen i veckan.