2016-02-07 15:36

2016-02-07 15:36

Uppskattad tidsresa

UTSTÄLLNING: Bildarkivet visade ateljébilder

Enorma glasögon, fluffiga luggar och vilda mönster på kläderna. Lördagens vernissage av bildarkivets utställning När vi gick till fotografen var uppskattad av besökarna.

Igenkänningsfaktorn var hög när bildarkivet på lördagen öppnade dörrarna till utställningen När vi gick till fotografen. Här finns familjeporträtt, konfirmationsfoton och studentbilder. Bilderna är tagna mellan 1974 och 1989 och många av besökarna hittade personer som de känner på några av fotona.

Bildarkivets Gunnar Gustafsson är nöjd med utställningen.

– Det är något underligt med oss kristinehamnare, vi vill se folk, skrattar han.

Efter utställningen med bröllopsbilder fanns ett sug efter mer. Resultatet hänger nu på väggarna och är ett verkligt tidsdokument från 1970- och 80-talen. Kläder, frisyrer och glasögon vittnar om en tid som inte är så avlägsen men ändå känns väldigt fjärran.

– Det är fantastiskt. Det är alltid bra utställningar här. Jag är imponerad av att allt är sparat, säger Ingalill Hellberg.

Hon tycker att det är roligt att se hur modet har förändrats.

– Vissa saker har kommit igen, säger hon.

Även Gun-Britt och Lars-Olof Haster uppskattar utställningen.

– Det är kul att se, säger Lars-Olof.

Fotografen Björn Andersson har tagit en hel del av bilderna. Han fotograferar fortfarande mycket även om tekniken har förändrats. Numera är det mycket uppdragsfotograferande. Han tittar på sina gamla bilder och rycker lite på axlarna.

– Man blir aldrig 100 procent nöjd, men det kanske man inte ska vara heller.

Igenkänningsfaktorn var hög när bildarkivet på lördagen öppnade dörrarna till utställningen När vi gick till fotografen. Här finns familjeporträtt, konfirmationsfoton och studentbilder. Bilderna är tagna mellan 1974 och 1989 och många av besökarna hittade personer som de känner på några av fotona.

Bildarkivets Gunnar Gustafsson är nöjd med utställningen.

– Det är något underligt med oss kristinehamnare, vi vill se folk, skrattar han.

Efter utställningen med bröllopsbilder fanns ett sug efter mer. Resultatet hänger nu på väggarna och är ett verkligt tidsdokument från 1970- och 80-talen. Kläder, frisyrer och glasögon vittnar om en tid som inte är så avlägsen men ändå känns väldigt fjärran.

– Det är fantastiskt. Det är alltid bra utställningar här. Jag är imponerad av att allt är sparat, säger Ingalill Hellberg.

Hon tycker att det är roligt att se hur modet har förändrats.

– Vissa saker har kommit igen, säger hon.

Även Gun-Britt och Lars-Olof Haster uppskattar utställningen.

– Det är kul att se, säger Lars-Olof.

Fotografen Björn Andersson har tagit en hel del av bilderna. Han fotograferar fortfarande mycket även om tekniken har förändrats. Numera är det mycket uppdragsfotograferande. Han tittar på sina gamla bilder och rycker lite på axlarna.

– Man blir aldrig 100 procent nöjd, men det kanske man inte ska vara heller.