2016-01-14 09:51

2016-01-14 09:51

Man förföljde och ofredade en kvinna sexuellt

BROTT: Polisen söker vittnen

I tisdags kväll blev en ung kvinna förföljd av en okänd man. När mannen kom i kapp kvinnan ska han ha hållit fast och ofredat henne sexuellt.

– Vi vill ha in tips från personer som har sett något i samband med händelsen, säger Karl-Erik Rask, förundersökningsledare vid polisen.

Det var klockan 18.20 i tisdags kväll som kvinnan i 20-årsåldern lämnade butiken Handlarn på Skaraborgsvägen. När hon gått en bit såg hon att en okänd man följde efter. När de kom till Axvallagatan tog mannen tag i kvinnan bakifrån och började tafsa på henne. Hon lyckades slita sig loss och då sprang mannen bort från platsen i riktning mot Tegnérgatan.

– Vi ser mycket allvarligt på det som har hänt. Att en ung kvinna som är ute och går blir antastad på det här viset. Därför vill vi ha in tips om någon sett den här mannen på Axvallagatan eller Tegnérgatan, säger Karl-Erik Rask.

Mörka kläder

Enligt signalementet är mannen cirka 178 centimeter lång och vid tillfället var han klädd i en mörk jacka med ett gult märke på framsidan. Han hade luvan uppdragen över huvudet och mannen bar även mörka byxor samt mörka kängor med kardborreknäppning.

– Enligt beskrivningen ska mannen ha rört sig klumpigt när han sprang.

Tips lämnas till Karl-Erik Rask som nås via polisens växel på telefonnummer 114 14.

– Vi vill ha in tips från personer som har sett något i samband med händelsen, säger Karl-Erik Rask, förundersökningsledare vid polisen.

Det var klockan 18.20 i tisdags kväll som kvinnan i 20-årsåldern lämnade butiken Handlarn på Skaraborgsvägen. När hon gått en bit såg hon att en okänd man följde efter. När de kom till Axvallagatan tog mannen tag i kvinnan bakifrån och började tafsa på henne. Hon lyckades slita sig loss och då sprang mannen bort från platsen i riktning mot Tegnérgatan.

– Vi ser mycket allvarligt på det som har hänt. Att en ung kvinna som är ute och går blir antastad på det här viset. Därför vill vi ha in tips om någon sett den här mannen på Axvallagatan eller Tegnérgatan, säger Karl-Erik Rask.

Mörka kläder

Enligt signalementet är mannen cirka 178 centimeter lång och vid tillfället var han klädd i en mörk jacka med ett gult märke på framsidan. Han hade luvan uppdragen över huvudet och mannen bar även mörka byxor samt mörka kängor med kardborreknäppning.

– Enligt beskrivningen ska mannen ha rört sig klumpigt när han sprang.

Tips lämnas till Karl-Erik Rask som nås via polisens växel på telefonnummer 114 14.