2016-01-11 17:09

2016-01-12 19:58

Cabby försatt i konkurs

KRISTINEHAMN: Banken drog tillbaka krediterna

Husvagnstillverkaren Cabby har gått i konkurs. Nuvarande ägare tog över företaget 2008 och har sedan dess dragits med stora ekonomiska problem.

För ett år sedan blev en företagsrekonstruktion av Cabby klar. Svein Valheim, störste ägare och vd, förklarar att förra året var ett bra år för Cabby men att det inte räckte. Banken drog tillbaka krediterna och ville få företaget försatt i konkurs och i fredags lämnades konkursansökan i till Värmlands tingsrätt.

Totalt är det 63 anställda som berörs.

För ett år sedan blev en företagsrekonstruktion av Cabby klar. Svein Valheim, störste ägare och vd, förklarar att förra året var ett bra år för Cabby men att det inte räckte. Banken drog tillbaka krediterna och ville få företaget försatt i konkurs och i fredags lämnades konkursansökan i till Värmlands tingsrätt.

Totalt är det 63 anställda som berörs.