2016-01-10 17:40

2016-01-10 17:40

170:e julfesten firades

STATT: Företagarna konstaterade att julen nu är över

Tradition. Redan på 1840-talet bjöd Företagarna in till traditionell julfest för barnen.
Även i år var sputnikbanan ett dragplåster bland de små.

Kristinasalen hade rymt fler besökare när Företagarna i Kristinehamn i går arrangerade sin 170:e julfest. Där var ett tjugotal vuxna och ett tiotal barn som dansade kring granen med dragspelsmusik av Kenneth och Jerker.

Där fanns även möjlighet att få en åktur i sputnikbanan som har varit med sedan 1846.

– Men det är inte ursprungsstolen, säger Bengt Frisell som ser till att barnen kommer tillbaka till utgångspunkten. Någon gång under årens lopp försvann originalstolen med en dekorationszeppelinare överst men barnen är nöjda ändå.

Han har genom åren sett många olika miner på de åkande barnen - allt ifrån skräck till förtjusning.

Efter dans kring granen med lekledare Annika i spetsen serveras det kaffe, saft, bullar kakor och tårta. Och sedan kom förstås den rödklädde mannen på besök med sin säck på ryggen.

Kristinasalen hade rymt fler besökare när Företagarna i Kristinehamn i går arrangerade sin 170:e julfest. Där var ett tjugotal vuxna och ett tiotal barn som dansade kring granen med dragspelsmusik av Kenneth och Jerker.

Där fanns även möjlighet att få en åktur i sputnikbanan som har varit med sedan 1846.

– Men det är inte ursprungsstolen, säger Bengt Frisell som ser till att barnen kommer tillbaka till utgångspunkten. Någon gång under årens lopp försvann originalstolen med en dekorationszeppelinare överst men barnen är nöjda ändå.

Han har genom åren sett många olika miner på de åkande barnen - allt ifrån skräck till förtjusning.

Efter dans kring granen med lekledare Annika i spetsen serveras det kaffe, saft, bullar kakor och tårta. Och sedan kom förstås den rödklädde mannen på besök med sin säck på ryggen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.