2016-01-08 06:00

2016-01-08 06:00

Marianne släpper eget album

MUSIK: "Det har varit både roligt och lärorikt"

Under hela sitt liv har hon drömt om en karriär inom musikens värld. Nu släpper den 45-årige redovisningskonsulten Marianne Milde ett album.
– Det kommer att släppas i maj, berättar hon.

Marianne Milde är före detta kristinehamnare. År 2007 lämnade hon dock staden och flyttade till Stockholm där hon numera bor.

– Det är här jag bor och här jag spelar in skivan, berättar hon.

Hon har länge sökt efter sitt riktiga musikaliska hem, som hon själv beskriver det. Hon berättar att hon nu funnit det i en blandning av jazz och musikal.

Albumet som släpps i maj kommer att heta My life is here. Arbetet med det ligger hon till stor del bakom själv. Låttexterna har hon också skrivit med undantag av två texter på låtlistan.

Går igenom sång

– Förra hösten gick jag en kurs i musikproduktion på Kulturama så jag gör nästan allting själv. Jag har hjälp av Sten Fläder som spelar gitarr och Lennart Hallström som spelar djembe och jag har verkligen fått många tips av deras kunskaper. Det har varit både roligt och lärorikt.

Just för tillfället håller hon på att gå igenom all sång på skivan så att hon vet att hon verkligen är nöjd.

– Jag går igenom det innan jag gör slutmixen, berättar hon.

Vän gjort omslag

Marianne berättar att det går att förboka albumet via hennes hemsida.

– Vill man det blir jag glad, säger hon.

Albumets omslag har hon låtit hennes vän Malene Langborg formge.

Marianne Milde är före detta kristinehamnare. År 2007 lämnade hon dock staden och flyttade till Stockholm där hon numera bor.

– Det är här jag bor och här jag spelar in skivan, berättar hon.

Hon har länge sökt efter sitt riktiga musikaliska hem, som hon själv beskriver det. Hon berättar att hon nu funnit det i en blandning av jazz och musikal.

Albumet som släpps i maj kommer att heta My life is here. Arbetet med det ligger hon till stor del bakom själv. Låttexterna har hon också skrivit med undantag av två texter på låtlistan.

Går igenom sång

– Förra hösten gick jag en kurs i musikproduktion på Kulturama så jag gör nästan allting själv. Jag har hjälp av Sten Fläder som spelar gitarr och Lennart Hallström som spelar djembe och jag har verkligen fått många tips av deras kunskaper. Det har varit både roligt och lärorikt.

Just för tillfället håller hon på att gå igenom all sång på skivan så att hon vet att hon verkligen är nöjd.

– Jag går igenom det innan jag gör slutmixen, berättar hon.

Vän gjort omslag

Marianne berättar att det går att förboka albumet via hennes hemsida.

– Vill man det blir jag glad, säger hon.

Albumets omslag har hon låtit hennes vän Malene Langborg formge.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.