2016-01-04 14:27

2016-01-04 14:42

Många vill bygga hus i skärgården

NYBYGGEN: Positiv utveckling för kommunen

Populärt. Det är många som vill bygga i Kristinehamns skärgård. I kommunens område Katamaranen har flera hus kommit upp och ännu fler är på väg.

Från början fanns det 24 lediga tomter till salu på kommunens mark i området Katamaranen, nu finns enbart sex stycken kvar. De andra är sålda eller reserverade. Det tyder på en positiv utveckling, att fler vill bygga i Kristinehamn.

Har det gått bra med kommunens tomter?

– Ja absolut, vi har sålt ganska många, men än finns det kvar om man är intresserad. Tre tomter står även som reserverade, men är det någon som vill ha de tomterna så kommer de som reserverat att får ta ett beslut, säger Ulrika Jansson som är mark- och exploateringshandläggare på Kristinehamns kommun.

Inom en snar framtid kommer flera tomter att styckas av, i ett nytt område längre ut. Detta kan tänkas ske redan till våren om allt går som planerat.

Framtidsplaner

– Det området är ett lite mindre område än Katamaranen, så där blir det endast sju tomter. Just nu håller vi på och drar kommunalt vatten och avlopp och när det väl är klart finns det en framtidsplan på att stycka av ännu fler tomter. Politikerna vill att vi gör klart för fler framöver, avslutar Ulrika Jansson.

Från början fanns det 24 lediga tomter till salu på kommunens mark i området Katamaranen, nu finns enbart sex stycken kvar. De andra är sålda eller reserverade. Det tyder på en positiv utveckling, att fler vill bygga i Kristinehamn.

Har det gått bra med kommunens tomter?

– Ja absolut, vi har sålt ganska många, men än finns det kvar om man är intresserad. Tre tomter står även som reserverade, men är det någon som vill ha de tomterna så kommer de som reserverat att får ta ett beslut, säger Ulrika Jansson som är mark- och exploateringshandläggare på Kristinehamns kommun.

Inom en snar framtid kommer flera tomter att styckas av, i ett nytt område längre ut. Detta kan tänkas ske redan till våren om allt går som planerat.

Framtidsplaner

– Det området är ett lite mindre område än Katamaranen, så där blir det endast sju tomter. Just nu håller vi på och drar kommunalt vatten och avlopp och när det väl är klart finns det en framtidsplan på att stycka av ännu fler tomter. Politikerna vill att vi gör klart för fler framöver, avslutar Ulrika Jansson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.