2016-01-04 14:48

2016-01-04 14:48

"Man lär sig mycket om sig själv och sin utveckling"

Viktoria Widelius, som för tillfället bor i New York och dansar på skolan Steps on Broadway.

Hur går det för dig i USA?

– Det går alldeles utmärkt. Man lär sig mycket om sig själv och sin utveckling. Jag inser att jag är mindre amerikansk än vad jag trodde. Jag är snarare väldigt svensk. Amerikansk till sättet då jag vågar sticka ut men mina värderingar är väldigt typsikt svenska.

Känner du att du har utvecklats inom dansen och ditt ledarskap?

Ja verkligen, speciellt inom dansen. Jag dansar på högre nivå än vad jag gjorde på Balettakademien i Göteborg och att redan ha tagit 105 dansklasser känns i den icke ungdomliga kroppen. I mitt ledarskap känner jag att jag inte utvecklas så mycket. Här i USA är det exakt som i dansfilmen Fame. Många opedagogiska lärare som säger sådana opedagogiska saker. Hemma i Sverige tycker folk att jag är hård, men jag är som en labrador i jämförelse.

Hur lång tid har du kvar på utbildningen?

– Jag kommer hem den 3:e februari och då har jag avklarat utbildningen. Förmodligen kommer jag hem med certifikatet och är redo för kursstart vecka 7.

Vad längtar du mest efter här hemma?

– Jag längtar mest hem till min man, familj och mina vanor. Men jag kommer verkligen sakna tempot, pulsen och attityden i staden som aldrig sover.

Bilden är tagen på nyårsafton då Viktoria Widelius firade in det nya året på en kändisklubb i Brooklyn Milk Rivers.

Hur går det för dig i USA?

– Det går alldeles utmärkt. Man lär sig mycket om sig själv och sin utveckling. Jag inser att jag är mindre amerikansk än vad jag trodde. Jag är snarare väldigt svensk. Amerikansk till sättet då jag vågar sticka ut men mina värderingar är väldigt typsikt svenska.

Känner du att du har utvecklats inom dansen och ditt ledarskap?

Ja verkligen, speciellt inom dansen. Jag dansar på högre nivå än vad jag gjorde på Balettakademien i Göteborg och att redan ha tagit 105 dansklasser känns i den icke ungdomliga kroppen. I mitt ledarskap känner jag att jag inte utvecklas så mycket. Här i USA är det exakt som i dansfilmen Fame. Många opedagogiska lärare som säger sådana opedagogiska saker. Hemma i Sverige tycker folk att jag är hård, men jag är som en labrador i jämförelse.

Hur lång tid har du kvar på utbildningen?

– Jag kommer hem den 3:e februari och då har jag avklarat utbildningen. Förmodligen kommer jag hem med certifikatet och är redo för kursstart vecka 7.

Vad längtar du mest efter här hemma?

– Jag längtar mest hem till min man, familj och mina vanor. Men jag kommer verkligen sakna tempot, pulsen och attityden i staden som aldrig sover.

Bilden är tagen på nyårsafton då Viktoria Widelius firade in det nya året på en kändisklubb i Brooklyn Milk Rivers.