2015-12-30 10:14

2015-12-30 10:20

Personalen glömde brukare på toaletten

KRISTINEHAMN: allvarligt missförhållande

En lex Sarah-anmälan har gjorts efter att en brukare fått tillbringa natten på toaletten. Kvällspersonalen hade hjälpt brukaren till toaletten vid halv åtta på kvällen. När denne sedan avslutade sitt pass en timme senare satt brukaren kvar inne på toaletten - bortglömd.

Den kvällspersonal som var kvar kände inte till att brukaren satt kvar inne på toaletten. Då personalen lämnade över till nattpersonalen förutsattes det att brukaren låg i sin säng.

Det var först halv sex på morgonen vid ett rutinbesök som brukaren hittades. Då satt hen fortfarande på toaletten, sovandes. Trots tillsyner under natten har personalen inte uppmärksammat att brukaren inte fanns i sin säng.

Boendet rapporterade själv händelsen och har vidtagit åtgärden för att liknande saker inte ska hända igen.

Händelsen inträffade den 10 december.

Den kvällspersonal som var kvar kände inte till att brukaren satt kvar inne på toaletten. Då personalen lämnade över till nattpersonalen förutsattes det att brukaren låg i sin säng.

Det var först halv sex på morgonen vid ett rutinbesök som brukaren hittades. Då satt hen fortfarande på toaletten, sovandes. Trots tillsyner under natten har personalen inte uppmärksammat att brukaren inte fanns i sin säng.

Boendet rapporterade själv händelsen och har vidtagit åtgärden för att liknande saker inte ska hända igen.

Händelsen inträffade den 10 december.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.