2015-12-30 11:29

2015-12-30 11:29

Julkantat i folkton på trettondagen

MUSIK

”... och julen vara än till påska” sjungs det i visan, men inom kyrkan tar julen slut vid trettondagen. Det var då de tre vise männen nådde fram till krubban i Betlehem.´

På årets trettondag genomförs en julkantat i Kristinehamns kyrka. Det är en specialskriven kantat i folkton, skriven av Alf Hambe och Hans Kenneman. Kantaten bär titeln Du ljus, du stjärna.

Den inleds med en svängig polska och avslutas med psalmboken äldsta text, Världens frälsare kom här, skriven på 380-talet.

Medverkar gör kyrkokören samt solisterna Per-Johan Norman och Linnéa Blidh. Magnus Lindgård, fiol och nyckelharpa, Maria Erixon, fiol, Karin Sahle, flöjt, Andreas Grundström, kontrabas, Caroline Grundström, piano, och Erika Sandström, orgel, svarar för musiken medan Karin Marcusson dirigerar. Kyrkoherde Kajsa Kvarned läser texterna.

På årets trettondag genomförs en julkantat i Kristinehamns kyrka. Det är en specialskriven kantat i folkton, skriven av Alf Hambe och Hans Kenneman. Kantaten bär titeln Du ljus, du stjärna.

Den inleds med en svängig polska och avslutas med psalmboken äldsta text, Världens frälsare kom här, skriven på 380-talet.

Medverkar gör kyrkokören samt solisterna Per-Johan Norman och Linnéa Blidh. Magnus Lindgård, fiol och nyckelharpa, Maria Erixon, fiol, Karin Sahle, flöjt, Andreas Grundström, kontrabas, Caroline Grundström, piano, och Erika Sandström, orgel, svarar för musiken medan Karin Marcusson dirigerar. Kyrkoherde Kajsa Kvarned läser texterna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.