2015-12-18 14:35

2015-12-18 14:35

Tusentals gillade Mathias bild

KÅLLERED: Skrev om kompisen på Facebook

Varje tisdag kommer några personer med olika funktionshinder till Byggmax i Kållered utanför Göteborg. Tidigare björneborgaren Mathias Olsen la ut en selfie tillsammans med en av dem. Bilden fick enorm spridning på Facebook.

Mathias Olsen flyttade från Björneborg för fem år sedan. Han jobbar nu på Byggmax i Kållered. Han är ansvarig för de personer med funktionshinder som kommer till byggvarubutiken på tisdagarna för att hjälpa till att plocka lite grejer och liknande uppgifter.

I tisdags beskrev Mathias en kille som älskar att hjälpa till i butiken. Han la upp en selfie på Facebook där han beskrev sina känslor. Killen har downs syndrom och autism, Mathias skrev om glädjen killen visade när han fick jobbkläder.

Responsen lät inte vänta på sig.

– Jag fick över 8 000 positiva meddelanden och 24 000 gillningar, säger Mathias.

Hans inlägg delades över 600 gånger.

– Jag vill göra folk glada, jag var inte perfekt när jag var yngre. Nu vill jag ge tillbaka det jag har fått.

Hur kändes responsen som du fick?

– Det går inte att beskriva, jag trodde inte att det skulle bli så stort. Alla de här positiva meddelanden, det går inte att beskriva.

Hur har reaktionerna varit?

– Det har bara varit positivt.

Han beskriver att alla fina meddelanden gjorde honom lyckligare än han varit förut.

Under torsdagsmorgonen blev Mathias dock kontaktad av mannens gode man som krävde att inlägget skulle tas bort från Facebook. Den gode mannen tyckte att det var fint gjort men att han var tvungen att ta bort det.

– Jag hade frågat kompisen om lov innan och han sa ja. Jag blev lite ledsen att jag var tvungen att ta bort det, säger Mathias som ändå tog bort inlägget.

Här är texten till bilden som Mathias publicerade. Namnet på hans kompis är ändrat:

Detta är min kompis NN han har downs syndrom han kommer till mig varenda tisdag och hjälper mig på byggmax och han kommer alltid med ett stort fint leende på läpparna, han ser alla med lika värde han vill aldrig någon illa, ni ska veta hur stolt NN blev när jag gav han byggmax kläder.

Med eller utan funktionshinder så har vi ändå ett lika värde.

Mathias Olsen flyttade från Björneborg för fem år sedan. Han jobbar nu på Byggmax i Kållered. Han är ansvarig för de personer med funktionshinder som kommer till byggvarubutiken på tisdagarna för att hjälpa till att plocka lite grejer och liknande uppgifter.

I tisdags beskrev Mathias en kille som älskar att hjälpa till i butiken. Han la upp en selfie på Facebook där han beskrev sina känslor. Killen har downs syndrom och autism, Mathias skrev om glädjen killen visade när han fick jobbkläder.

Responsen lät inte vänta på sig.

– Jag fick över 8 000 positiva meddelanden och 24 000 gillningar, säger Mathias.

Hans inlägg delades över 600 gånger.

– Jag vill göra folk glada, jag var inte perfekt när jag var yngre. Nu vill jag ge tillbaka det jag har fått.

Hur kändes responsen som du fick?

– Det går inte att beskriva, jag trodde inte att det skulle bli så stort. Alla de här positiva meddelanden, det går inte att beskriva.

Hur har reaktionerna varit?

– Det har bara varit positivt.

Han beskriver att alla fina meddelanden gjorde honom lyckligare än han varit förut.

Under torsdagsmorgonen blev Mathias dock kontaktad av mannens gode man som krävde att inlägget skulle tas bort från Facebook. Den gode mannen tyckte att det var fint gjort men att han var tvungen att ta bort det.

– Jag hade frågat kompisen om lov innan och han sa ja. Jag blev lite ledsen att jag var tvungen att ta bort det, säger Mathias som ändå tog bort inlägget.

Här är texten till bilden som Mathias publicerade. Namnet på hans kompis är ändrat:

Detta är min kompis NN han har downs syndrom han kommer till mig varenda tisdag och hjälper mig på byggmax och han kommer alltid med ett stort fint leende på läpparna, han ser alla med lika värde han vill aldrig någon illa, ni ska veta hur stolt NN blev när jag gav han byggmax kläder.

Med eller utan funktionshinder så har vi ändå ett lika värde.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.