2015-12-17 15:33

2015-12-17 15:33

Lyckad insamling i kampen mot prostatacancer

INSAMLING: Mustaschkampen är avslutad

Mustaschkampen 2015 är avslutad. I samarbete med lokala företag har Prostatacancerföreningen i Värmland samlat in 74 000 kronor i kampen mot prostatacancer. Den största delen har kommit in tack vare stort engagemang från personal och kunder på Ica Maxi i Kristinehamn.

Syftet med mustaschkampen och kampanjen Blå bandet är att skapa uppmärksamhet kring sjukdomen och samla in pengar till den viktiga forskningen. Prostatacancerföreningen i Värmland har i samarbete med lokala företag samlat in 74 000 kronor. Bland annat har LK-byggtjänst skänkt 500 kronor per anställd till kampanjen.

Stort engagemang

Den största delen av pengarna, drygt 62 700 kronor, har samlats in i samarbete med Ica Maxi i Kristinehamn.

– Det har varit ett jättestort engagemang i personalen. Tio män har odlat mustasch och samlat in röster här i butiken och genom Facebook, berättar butikschef Erik Ringvall.

Varje röst har gett mer klirr i kassan till insamlingen. Vinnare av kampen om årets snyggaste mustasch kammade medarbetaren David Jansson hem med över 5 000 röster. Maxi har varje vecka haft kampanjvaror där en viss del har gått till insamlingen och dessutom har butiken sålt pins med Blå bandet. Prostatacancerföreningen i Värmland har också funnits på plats i butiken vid flera tillfällen för att samla in ännu mer pengar.

Uppmärksammas

Det är andra året som föreningen samarbetar med Ica Maxi och årets insamling blev rekordstor.

– Vi har haft ett stort engagemang från kunderna som varit med och röstat. Vi är glada för det och för att sjukdomen uppmärksammas så att fler går och tar ett PSA-prov, säger Erik Ringvall.

Prostatacancerföreningen i Värmland vill skicka med ett stort tack till alla kristinehamnare och företagare som på ett eller annat sätt varit med och bidragit i kampanjen.

Syftet med mustaschkampen och kampanjen Blå bandet är att skapa uppmärksamhet kring sjukdomen och samla in pengar till den viktiga forskningen. Prostatacancerföreningen i Värmland har i samarbete med lokala företag samlat in 74 000 kronor. Bland annat har LK-byggtjänst skänkt 500 kronor per anställd till kampanjen.

Stort engagemang

Den största delen av pengarna, drygt 62 700 kronor, har samlats in i samarbete med Ica Maxi i Kristinehamn.

– Det har varit ett jättestort engagemang i personalen. Tio män har odlat mustasch och samlat in röster här i butiken och genom Facebook, berättar butikschef Erik Ringvall.

Varje röst har gett mer klirr i kassan till insamlingen. Vinnare av kampen om årets snyggaste mustasch kammade medarbetaren David Jansson hem med över 5 000 röster. Maxi har varje vecka haft kampanjvaror där en viss del har gått till insamlingen och dessutom har butiken sålt pins med Blå bandet. Prostatacancerföreningen i Värmland har också funnits på plats i butiken vid flera tillfällen för att samla in ännu mer pengar.

Uppmärksammas

Det är andra året som föreningen samarbetar med Ica Maxi och årets insamling blev rekordstor.

– Vi har haft ett stort engagemang från kunderna som varit med och röstat. Vi är glada för det och för att sjukdomen uppmärksammas så att fler går och tar ett PSA-prov, säger Erik Ringvall.

Prostatacancerföreningen i Värmland vill skicka med ett stort tack till alla kristinehamnare och företagare som på ett eller annat sätt varit med och bidragit i kampanjen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.