2015-12-16 08:34

2015-12-16 15:47

Blev årets nyföretagare

NÄRINGSLIV: Nyföretagarcentrum har delat ut Albinpriset

Holger Calov blev 2015 års nyföretagare och fick under tisdagskvällen ta emot Nyföretagarcentrums Albinpris. Efter 20 år i mediebranschen tog han tillvara på sina erfarenheter och startade det egna företaget HC Text & Audio.

Albinpriset instiftades 2007 av Kristinehamnsföretagaren Lars Larsson. Sedan dess delar Nyföretagarcentrum ut Albinpriset till en person som under året startat ett företag som på något sätt utmärkt sig i sitt lyckade företagande eller banat ny väg genom sitt företag. Vid Näringslivssamverkans glöggmingel avslöjas vem som är den åttonde pristagaren. Priset delas ut av Sven-Åke Kvaldén, rådgivare på Nyföretagarcentrum.

– Årets pristagare är en person som har varit på rådgivning hos oss på Nyföretagarcentrum. En nyföretagare som när hans anställning upphörde beslutade att ta vara på den kunskap, erfarenhet och kontaktnät som han hade byggt upp under 20 år i branschen för att starta ett nytt företag. Han gick från att ha varit anställd till att bli sin egen arbetsgivare, säger Sven-Åke Kvaldén.

Gör stor skillnad

2015 års Albinpris går till Holger Calov och hans företag HC Text & Audio.

– Han verkar i en bransch som de flesta av oss inte har behövt använda oss av, men för den som behöver gör en stor skillnad för att kunna ta till sig information nyheter med mera. En mediebransch där det skrivna ordet görs möjligt också för den med läsnedsättning, säger Sven-Åke Kvaldén.

Holger Calovs bana inom branschen började på Nya Kristinehamns-Posten 1994 när taltidningen startade. Taltidningsdelen knoppades sedan av till ett medieföretag och när den verksamheten upphörde beslutade Holger Calov att starta ett eget företag. Han arbetar bland annat med sammanställning av manus för punktskrift, korrektur och manusgranskning.

Överraskning

Holger är mycket glad över utmärkelsen.

– Det var en överraskning att få det här priset. Man räknar inte med att bli uppmärksammad på det här sättet när man satsar på ett företag där man bara tänker sig att man ska försörja sig själv, säger Holger Calov.

Han förklarar att han inte har så mycket att göra med näringslivet i Kristinehamn, utan har tentaklerna ut i till andra delar av landet och till viss del även Norge.

– Men jag är mycket tacksam och det är roligt att bli uppmärksammad, säger han.

Albinpriset instiftades 2007 av Kristinehamnsföretagaren Lars Larsson. Sedan dess delar Nyföretagarcentrum ut Albinpriset till en person som under året startat ett företag som på något sätt utmärkt sig i sitt lyckade företagande eller banat ny väg genom sitt företag. Vid Näringslivssamverkans glöggmingel avslöjas vem som är den åttonde pristagaren. Priset delas ut av Sven-Åke Kvaldén, rådgivare på Nyföretagarcentrum.

– Årets pristagare är en person som har varit på rådgivning hos oss på Nyföretagarcentrum. En nyföretagare som när hans anställning upphörde beslutade att ta vara på den kunskap, erfarenhet och kontaktnät som han hade byggt upp under 20 år i branschen för att starta ett nytt företag. Han gick från att ha varit anställd till att bli sin egen arbetsgivare, säger Sven-Åke Kvaldén.

Gör stor skillnad

2015 års Albinpris går till Holger Calov och hans företag HC Text & Audio.

– Han verkar i en bransch som de flesta av oss inte har behövt använda oss av, men för den som behöver gör en stor skillnad för att kunna ta till sig information nyheter med mera. En mediebransch där det skrivna ordet görs möjligt också för den med läsnedsättning, säger Sven-Åke Kvaldén.

Holger Calovs bana inom branschen började på Nya Kristinehamns-Posten 1994 när taltidningen startade. Taltidningsdelen knoppades sedan av till ett medieföretag och när den verksamheten upphörde beslutade Holger Calov att starta ett eget företag. Han arbetar bland annat med sammanställning av manus för punktskrift, korrektur och manusgranskning.

Överraskning

Holger är mycket glad över utmärkelsen.

– Det var en överraskning att få det här priset. Man räknar inte med att bli uppmärksammad på det här sättet när man satsar på ett företag där man bara tänker sig att man ska försörja sig själv, säger Holger Calov.

Han förklarar att han inte har så mycket att göra med näringslivet i Kristinehamn, utan har tentaklerna ut i till andra delar av landet och till viss del även Norge.

– Men jag är mycket tacksam och det är roligt att bli uppmärksammad, säger han.