2015-12-14 06:00

2015-12-14 06:00

Unga musikanter spred julstämning på musikskolan

MUSIK: Barnen spelade, dansade och sjöng

För andra året i rad hölls arrangemanget Jul på musikskolan. Hela musikskolan fylldes av julstämning när de duktiga eleverna tog ton.

Jul på musikskolan med öppet hus arrangerades för första gången förra året eftersom de traditionsenliga julkonserterna på Christinateatern inte kunde genomföras på grund av renoveringen. Men musikskolans verksamhetschef Lis Landeman tycker att konceptet har blivit så lyckat att det kanske blir en fortsatt tradition.

”Avslappnat och fint”

– Jag tror att det är här för att stanna. Detta är en väldigt trevlig form att umgås på, unga och gamla tillsammans. Musik, dans, grillkorv ute och kaffe med hembakat inne i Landa café. Man kommer och går som man vill och det hela känns väldigt avslappnat och fint. Det är mysigt, säger Lis.

Drygt 200 musikanter, sångare och dansare har under dagen uppträtt för nära och kära. Lis tror också att det har kommit rekordmycket folk i år. Cirka 450 personer såg uppträdanden i orkestersalen, 300 i caféet och runt 60 personer kom för att se på dansen.

Jul på musikskolan med öppet hus arrangerades för första gången förra året eftersom de traditionsenliga julkonserterna på Christinateatern inte kunde genomföras på grund av renoveringen. Men musikskolans verksamhetschef Lis Landeman tycker att konceptet har blivit så lyckat att det kanske blir en fortsatt tradition.

”Avslappnat och fint”

– Jag tror att det är här för att stanna. Detta är en väldigt trevlig form att umgås på, unga och gamla tillsammans. Musik, dans, grillkorv ute och kaffe med hembakat inne i Landa café. Man kommer och går som man vill och det hela känns väldigt avslappnat och fint. Det är mysigt, säger Lis.

Drygt 200 musikanter, sångare och dansare har under dagen uppträtt för nära och kära. Lis tror också att det har kommit rekordmycket folk i år. Cirka 450 personer såg uppträdanden i orkestersalen, 300 i caféet och runt 60 personer kom för att se på dansen.