2015-12-10 17:21

2015-12-10 17:21

Klassen har övat länge

KUNSKAP: 5A vidare i Vi i femman

Redan i fyran började klassen förbereda sig. De övar genom att titta på tv-programmet Lilla aktuellt skola och gör varje vecka nutidstest. Och det har gett resultat, de har gått vidare i Vi i femman.

I januari ska klass 5A på Hacklehemsskolan testa sina kunskaper i skarpt läge. De är den enda klassen i Kristinehamn som har gått vidare i den legendariska tävlingen Vi i femman. Men det ligger mycket förberedelser bakom. Varje fredag har klassen tittat på nyhetsprogrammet Lilla aktuellt och de gör nutidsfrågor. Av 120 lag i Värmland har åtta lag gått vidare, de är ett av dem. Och just nyhetshändelser är det som de är bäst på.

Bäst i klassen

De som var bäst i klassen och ska representera sina kamrater är Linnéa Pålsson och Mario Suutari. Bägge gillar att titta på nyheter. Att det var just de som fick bäst resultat kom som en överraskning för dem. Förutom nyheter är de intresserade av sport.

– Mest handboll och fotboll, säger Linnéa.

De tycker att det känns pirrigt att få vara med och tävla.

– Jag är nervös för att svara fel, säger Mario.

Både Mario och Linnéa har som mål att vinna men de är samtidigt väldigt nöjda med att ha gått vidare. Och självförtroendet finns där, de tror att de kan gå hela vägen. Detta trots att ingen av dem hade trott att de skulle få representera sin klass.

– Det fanns inte på kartan, jag trodde inte att jag hade så bra resultat, säger Linnéa.

Just nu förbereder de sig genom att hänga med i nyheterna och genom att träna på ett frågesportspel på nätet.

I januari ska klass 5A på Hacklehemsskolan testa sina kunskaper i skarpt läge. De är den enda klassen i Kristinehamn som har gått vidare i den legendariska tävlingen Vi i femman. Men det ligger mycket förberedelser bakom. Varje fredag har klassen tittat på nyhetsprogrammet Lilla aktuellt och de gör nutidsfrågor. Av 120 lag i Värmland har åtta lag gått vidare, de är ett av dem. Och just nyhetshändelser är det som de är bäst på.

Bäst i klassen

De som var bäst i klassen och ska representera sina kamrater är Linnéa Pålsson och Mario Suutari. Bägge gillar att titta på nyheter. Att det var just de som fick bäst resultat kom som en överraskning för dem. Förutom nyheter är de intresserade av sport.

– Mest handboll och fotboll, säger Linnéa.

De tycker att det känns pirrigt att få vara med och tävla.

– Jag är nervös för att svara fel, säger Mario.

Både Mario och Linnéa har som mål att vinna men de är samtidigt väldigt nöjda med att ha gått vidare. Och självförtroendet finns där, de tror att de kan gå hela vägen. Detta trots att ingen av dem hade trott att de skulle få representera sin klass.

– Det fanns inte på kartan, jag trodde inte att jag hade så bra resultat, säger Linnéa.

Just nu förbereder de sig genom att hänga med i nyheterna och genom att träna på ett frågesportspel på nätet.