2015-12-10 17:44

2015-12-10 17:44

Fler organisationer i näringslivsrådet

NÄRINGSLIV: Utökar med tre nya

De politiskt valda styrelseledamöterna är redan på plats. Nu presenterar Näringslivssamverkan i Kristinehamn AB de åtta personer som ska ingå i näringslivsrådet.

Bildandet av det kommunala näringslivsbolaget fortlöper. Bolaget och dess styrelse är registrerat hos Bolagsverket, men det är fler detaljer som ska lösas.

Uppmärksammad fråga

En av de frågor som fått mycket uppmärksamhet är på vilket sätt de tidigare huvudmännen bakom Näringslivssamverkan ekonomisk förening ska få inflytande i det nya bolaget.

Då den politiskt valda bolagsstyrelsen presenterades visade det sig att tre av fem redan hade erfarenhet från Näringslivssamverkan som representanter för de fem huvudmännen. Skillnaden nu är att de har en partibeteckning.

Utser tre

De fem organisationerna ska dock finnas kvar och representeras i ett näringslivsråd som i sin tur ska utse tre adjungerade ledamöter till bolagsstyrelsen. Vilka dessa tre blir är ännu inte bestämt, men näringslivsrådet har fått klart med sin sammansättning.

Handelskammarens lokalavdelning i Kristinehamn, även känd som Brogruppen, kommer att representeras av Lars-Johan Mårgård, Rolls-Royce. Företagarna i Kristinehamn representeras av Näringslivssamverkans tidigare ordförande Jan Karlsson, Elektra. Kajsa Edbom, fritidsbonde, går in för LRF i Kristinehamns räkning och Omtänksamma Kristinehamn av Charlotte Nilsson, Bageri Höghuset. Kerstin Leufvén, Passal, tar Christinornas plats i näringslivsrådet.

Det är de organisationer som har funnits med i Näringslivssamverkan tidigare.

Fem blir åtta

I och med den nya organisationen öppnas möjligheter att ta in fler näringslivsorganisationer i rådet. Det innebär att Fastighetsägarna, Visit Värmland och IUC Stål & Verkstad också bereds plats.

De representeras av i tur och ordning Håkan Wirén, Wiréns Fastighter, Laila Gibson, vd Visit Värmland, och Magnus Karlsson, Rolls-Royce.

Minst två träffar

Näringslivsrådet ska träffas minst två gånger per år för att diskutera frågor som berör tillväxt och förutsättningarna för ett näringsliv i Kristinehamns kommun.

Bildandet av det kommunala näringslivsbolaget fortlöper. Bolaget och dess styrelse är registrerat hos Bolagsverket, men det är fler detaljer som ska lösas.

Uppmärksammad fråga

En av de frågor som fått mycket uppmärksamhet är på vilket sätt de tidigare huvudmännen bakom Näringslivssamverkan ekonomisk förening ska få inflytande i det nya bolaget.

Då den politiskt valda bolagsstyrelsen presenterades visade det sig att tre av fem redan hade erfarenhet från Näringslivssamverkan som representanter för de fem huvudmännen. Skillnaden nu är att de har en partibeteckning.

Utser tre

De fem organisationerna ska dock finnas kvar och representeras i ett näringslivsråd som i sin tur ska utse tre adjungerade ledamöter till bolagsstyrelsen. Vilka dessa tre blir är ännu inte bestämt, men näringslivsrådet har fått klart med sin sammansättning.

Handelskammarens lokalavdelning i Kristinehamn, även känd som Brogruppen, kommer att representeras av Lars-Johan Mårgård, Rolls-Royce. Företagarna i Kristinehamn representeras av Näringslivssamverkans tidigare ordförande Jan Karlsson, Elektra. Kajsa Edbom, fritidsbonde, går in för LRF i Kristinehamns räkning och Omtänksamma Kristinehamn av Charlotte Nilsson, Bageri Höghuset. Kerstin Leufvén, Passal, tar Christinornas plats i näringslivsrådet.

Det är de organisationer som har funnits med i Näringslivssamverkan tidigare.

Fem blir åtta

I och med den nya organisationen öppnas möjligheter att ta in fler näringslivsorganisationer i rådet. Det innebär att Fastighetsägarna, Visit Värmland och IUC Stål & Verkstad också bereds plats.

De representeras av i tur och ordning Håkan Wirén, Wiréns Fastighter, Laila Gibson, vd Visit Värmland, och Magnus Karlsson, Rolls-Royce.

Minst två träffar

Näringslivsrådet ska träffas minst två gånger per år för att diskutera frågor som berör tillväxt och förutsättningarna för ett näringsliv i Kristinehamns kommun.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.