2015-12-10 17:17

2015-12-10 17:19

Delar med sig av sina erfarenheter

FÖRELÄSNING: Jonas Helgesson till KPS

Tisdagen den 15 december gästar Jonas Helgesson Kristinehamns folkhögskola. Jonas föddes med en CP-skapa, men har inte låtit funktionsnedsättningen stoppa honom från att nå sina drömmar.

Jonas Helgesson är 37 år och kommer från Göteborg. Han arbetar som komiker, författare och föreläsare. När Jonas födde hade navelsträngen virat sig fyra varv om halsen och han var utan syre i 35 minuter. Det innebar att han fick en CP-skada, men under hela sin uppväxt fick Jonas mycket uppmuntran till att lära sig nya saker. Allt från att klara sig utan sin rullstol till att ta körkort.

Övervinnas

Jonas föreläsningar har mycket humor och en seriös underton som handlar om att hans CP-skada inte utgör hela hans identitet. Han har övervunnit många begränsningar och vill visa att det finns hopp, även om allt känns hopplöst. Jonas har hållit över 500 föreläsningar runt om i landet. Den på tisdag kväll kommer att hållas i aulan hos Kristinehamns folkhögskola.

Jonas Helgesson är 37 år och kommer från Göteborg. Han arbetar som komiker, författare och föreläsare. När Jonas födde hade navelsträngen virat sig fyra varv om halsen och han var utan syre i 35 minuter. Det innebar att han fick en CP-skada, men under hela sin uppväxt fick Jonas mycket uppmuntran till att lära sig nya saker. Allt från att klara sig utan sin rullstol till att ta körkort.

Övervinnas

Jonas föreläsningar har mycket humor och en seriös underton som handlar om att hans CP-skada inte utgör hela hans identitet. Han har övervunnit många begränsningar och vill visa att det finns hopp, även om allt känns hopplöst. Jonas har hållit över 500 föreläsningar runt om i landet. Den på tisdag kväll kommer att hållas i aulan hos Kristinehamns folkhögskola.