2015-12-06 15:16

2015-12-06 15:16

Thespis bjuder på en härlig skrattfest

UNDERHÅLLNING: Bra blandning i julshow

Det blev en kväll där publiken egentligen aldrig slutade skratta. Thespis bjuder på en ordentlig skrattfest i årets julshow ”Oh, helga skratt”. Showen är riktigt bra och väl värd ett besök.

Trots att inledningen i ”Oh, helga skratt” är ett glittrande och fartfyllt sång- och dansnummer känns det så där och första tanken som dyker upp är ”oj, det kan bli en lång kväll”. Den tanken var dock fel för efter ett trevande inledningsnummer som väckte skepsisen blir det bara bättre.

Under kvällen bjuds publiken på rena sångnummer som varvas med olika låtmedleyn, roliga sketcher samt nummer där både humor, musik och dans finns med. Mellan de olika scenerna sänds ibland även ett litet filmklipp med ordvitsar. Ett annorlunda och oväntad inslag som lyfter showen ytterligare.

Imitationer

Under kvällens gång får vi bland annat följa med Jannis Kavouras på en fantastisk dialektresa genom Sverige där han även hinner med en tripp över till såväl Danmark som Finland samt också hälsar på i Norge. Vi får även se honom imitera Leif GW Persson, Ernst Kirchsteiger samt den norska programledaren Fredrik Skavlan. Och är det något Jannis Kavouras kan så är det att imitera.

Det tas upp typiska vardagliga problem samt ämnen som är aktuella just nu. Det hela görs på ett humoristiskt sätt och i slutet handlar en sketch om Kristinehamn. Då nämns såväl trafikljusen i Romakorset som de utdragna förhandlingarna om renoveringen av Christinateatern. Även de tomma butikslokalerna i Lyran tas upp samt flera andra lokala händelser.

Använt alla rätt

Magnus Helm ger publiken rysningar när han framför Välkommen hem och även Oscar Södermans framträdande med O helga natt är riktigt bra. Och det som gör ”Oh, helga skratt” så bra är just detta; Thespis har satt rätt personer på rätt plats. Ofta i amatörteater får skådespelarna göra vissa saker även om de inte är riktigt bra på just den biten, men i årets julshow sjunger bara de som faktiskt kan sjunga, de som kan dansa gör det och de som kan spela teater och imitera gör det. Thespis har fått ihop helheten väldigt bra och har använt resurserna på helt rätt sätt.

Att hela ensemblen sedan avslutar showen med att tillsammans framföra All I want for christmas känns som en perfekt inramning av årets julshow. Och för den som vill se den finns fortfarande chansen. Thespis bjuder nämligen in till skrattfest även kommande helg.

Till sist; Oscar Söderman, vilken stjärna!

Trots att inledningen i ”Oh, helga skratt” är ett glittrande och fartfyllt sång- och dansnummer känns det så där och första tanken som dyker upp är ”oj, det kan bli en lång kväll”. Den tanken var dock fel för efter ett trevande inledningsnummer som väckte skepsisen blir det bara bättre.

Under kvällen bjuds publiken på rena sångnummer som varvas med olika låtmedleyn, roliga sketcher samt nummer där både humor, musik och dans finns med. Mellan de olika scenerna sänds ibland även ett litet filmklipp med ordvitsar. Ett annorlunda och oväntad inslag som lyfter showen ytterligare.

Imitationer

Under kvällens gång får vi bland annat följa med Jannis Kavouras på en fantastisk dialektresa genom Sverige där han även hinner med en tripp över till såväl Danmark som Finland samt också hälsar på i Norge. Vi får även se honom imitera Leif GW Persson, Ernst Kirchsteiger samt den norska programledaren Fredrik Skavlan. Och är det något Jannis Kavouras kan så är det att imitera.

Det tas upp typiska vardagliga problem samt ämnen som är aktuella just nu. Det hela görs på ett humoristiskt sätt och i slutet handlar en sketch om Kristinehamn. Då nämns såväl trafikljusen i Romakorset som de utdragna förhandlingarna om renoveringen av Christinateatern. Även de tomma butikslokalerna i Lyran tas upp samt flera andra lokala händelser.

Använt alla rätt

Magnus Helm ger publiken rysningar när han framför Välkommen hem och även Oscar Södermans framträdande med O helga natt är riktigt bra. Och det som gör ”Oh, helga skratt” så bra är just detta; Thespis har satt rätt personer på rätt plats. Ofta i amatörteater får skådespelarna göra vissa saker även om de inte är riktigt bra på just den biten, men i årets julshow sjunger bara de som faktiskt kan sjunga, de som kan dansa gör det och de som kan spela teater och imitera gör det. Thespis har fått ihop helheten väldigt bra och har använt resurserna på helt rätt sätt.

Att hela ensemblen sedan avslutar showen med att tillsammans framföra All I want for christmas känns som en perfekt inramning av årets julshow. Och för den som vill se den finns fortfarande chansen. Thespis bjuder nämligen in till skrattfest även kommande helg.

Till sist; Oscar Söderman, vilken stjärna!

  • Jessica Pettersson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.