2015-11-29 18:04

2015-11-29 18:04

"Ska vara förbereda"

KARATE: Kristinehamns karateförening höll klubbtävling och träningsläger

Under helgen höll Kristinehamns karateförening klubbtävling och träningsläger för att medlemmarna skulle få öva inför kommande graderingen.
– Vi vill att de ska vara förbereda, berättar Adina Schnelzer Magnusson, ordförande och huvudinstruktör.

Under helgens tränings- och tävlingsläger gjorde nio deltagare upp i två olika klasser, Kata och Kumite.

– Det är två grupper i åldrarna sju till nio år samt tio till tolv år. Det finns flera syften med att ha ett träningsläger. Dels för att vi vill att deltagarna ska få testa på hur det är att tävla fast under lekfulla former och även för att de utbildade domarna vi har ska få öva på att döma. Sedan är det bra för föräldrarna att få se hur det går till, säger Adina Schnelzer Magnusson.

Kamratandan

Under lägret tycker hon att barnen skötte sig utmärkt.

– Det är väldigt kul att se kamratandan. De peppar varandra och sköter sig väldigt bra. Sedan var även domarna jättebra.

Resultat: Kata 7-9 år; Milla Fransson guld, Julia Fransson silver, resten delar på bronsplatsen. Kumite 7-9 år; Kerstin Odebäck guld, Milla Fransson silver, resten delar på bronsplatsen. Kata 10-12 år: Emmy Magnusson guld, Felix Krisnevskis silver, resten delar på bronsplatsen. Kumite 10-12 år; Marina Andersson guld, Emmy Magnusson silver, resten delar på bronsplatsen.

Under helgens tränings- och tävlingsläger gjorde nio deltagare upp i två olika klasser, Kata och Kumite.

– Det är två grupper i åldrarna sju till nio år samt tio till tolv år. Det finns flera syften med att ha ett träningsläger. Dels för att vi vill att deltagarna ska få testa på hur det är att tävla fast under lekfulla former och även för att de utbildade domarna vi har ska få öva på att döma. Sedan är det bra för föräldrarna att få se hur det går till, säger Adina Schnelzer Magnusson.

Kamratandan

Under lägret tycker hon att barnen skötte sig utmärkt.

– Det är väldigt kul att se kamratandan. De peppar varandra och sköter sig väldigt bra. Sedan var även domarna jättebra.

Resultat: Kata 7-9 år; Milla Fransson guld, Julia Fransson silver, resten delar på bronsplatsen. Kumite 7-9 år; Kerstin Odebäck guld, Milla Fransson silver, resten delar på bronsplatsen. Kata 10-12 år: Emmy Magnusson guld, Felix Krisnevskis silver, resten delar på bronsplatsen. Kumite 10-12 år; Marina Andersson guld, Emmy Magnusson silver, resten delar på bronsplatsen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.