2015-11-28 14:02

2015-11-28 14:02

Pengar byter fond

EKONOMI

Kommunfullmäktige beslutade i torsdags att förändra riktlinjerna för ett par fonder. Syftet är att göra det mer lättbegripligt.

I dagsläget har kommunen pengar liggande i den sociala investeringsfonden och i Resultatutjämningsreserven, RUR.

Med dagens reglemente är det dock lite knivigt att söka pengar ur RUR. Därför vill man förändra skrivningen så att det blir möjligt att flytta över vissa projekt från den sociala investeringsfonden till RUR.

Båda fonderna kommer dock att finnas kvar.

Bjarne Olsson (S) såg både mänskliga och ekonomiska vinster i att förändra skrivningarna enligt förslaget. Marie Oudin (M) yrkade på att projekt som söker medel ska utvärderas i halvtid, inte enbart då det avslutas. Bjarne Olsson slöt upp bakom yrkandet.

Paul Brännlund (SD) ville ändra skrivningen i en av punkterna, men enligt Bjarne Olsson skulle förslaget då bli allt för byråkratiskt.

Tjänstemannaförslaget antogs med Marie Oudins tilläggsyrkande. SD:s ledamöter reserverade sig mot förslaget till förmån för eget yrkande.

I dagsläget har kommunen pengar liggande i den sociala investeringsfonden och i Resultatutjämningsreserven, RUR.

Med dagens reglemente är det dock lite knivigt att söka pengar ur RUR. Därför vill man förändra skrivningen så att det blir möjligt att flytta över vissa projekt från den sociala investeringsfonden till RUR.

Båda fonderna kommer dock att finnas kvar.

Bjarne Olsson (S) såg både mänskliga och ekonomiska vinster i att förändra skrivningarna enligt förslaget. Marie Oudin (M) yrkade på att projekt som söker medel ska utvärderas i halvtid, inte enbart då det avslutas. Bjarne Olsson slöt upp bakom yrkandet.

Paul Brännlund (SD) ville ändra skrivningen i en av punkterna, men enligt Bjarne Olsson skulle förslaget då bli allt för byråkratiskt.

Tjänstemannaförslaget antogs med Marie Oudins tilläggsyrkande. SD:s ledamöter reserverade sig mot förslaget till förmån för eget yrkande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.