2015-11-27 06:00

2015-12-01 07:40

Han är Hollywoodfruns assistent

YRKESROLL: Philip Albinsson jobbar hos stjärnorna

Philip Albinsson är 21 år gammal. Han är född och uppvuxen i Kristinehamn. Sedan barnsben har han sjungit och spelat piano. När han tog sin examen vid Lundsbergs Internatskola packade han sina väskor och flyttade till USA. Han sökte till en musikskola, blev antagen och lever nu i drömmarnas land.

Philip Albinsson har stor scenvana. Han började sin musikaliska karriär som fyraåring där han bland annat sjöng i Kristinehamn kyrkokör. Det var när Philip var 15 år gammal som han tröttnade på den kommunala skolan i Kristinehamn och han sökte efter en förändring i vardagen. Då ansökte han till Lundsbergs Internatskola.

– Jag kom in och det blev en totalvändning för mig. Nu har jag haft konserter runt om i Sverige med den fantastiska Lisa Svanström, som är lärare vid Lundsbergs Internatskola, och det var genom henne allting började, säger Philip.

”Mig han pratade om”

Philip berättar att han tidigare i livet hade drömmar om att bli polis eller mäklare men sommaren 2012 läste han en artikel med Tomas Ledin, som förändrade drömmarna.

– Jag läste en intervju med Tomas Ledin, där han fick en fråga vad som fick honom att gråta sist. Han svarade ”Det händer kanske inte att man gråter floder men att man blir vattnig i ögonen. Än kan jag nästan få tårar när jag hör en del artister, när det är så uppenbart att de har gåvan, och att man får vara där när allting stämmer. Jag upplevde det nyligen när vår grabb tog studenten. Då var det en elev där som sjöng och när han öppnade munnen, jag ryser nu när jag tänker på det, så kände man vilken begåvning och närvaro denna unga människa hade”. Och det var mig han pratade om, då gick ljuset upp för mig och jag insåg att musiken är det jag blivit tilldelad och det är det jag ska göra i mitt liv, berättar han.

Kom in på skola

Efter studenten packade Philip sina väskor.

– Jag hade ett mål och jag visste vad jag ville. Jag jobbade på McDonald's i fyra år, många dagar i veckan och varje helg, samtidigt som jag gick i skolan. Detta för att kunna förverkliga min dröm. Drömmen om att kunna flytta till USA. Jag sökte till en musikskola och fick svar efter någon månad att jag hade kommit in, säger han.

Philip berättar att han har studerat ”Vocal performance” och ”Independant artist” under två års tid på skolan Musicians institute the college of contemporary music.

– Jag lärde mig jättemycket och är så glad att jag fick den chansen.

När han tog examen från musikskolan ville han åter igen prova något nytt. Då packade han sina väskor än en gång, denna gång bar det iväg till ”The big apple”, New York.

– Det var en otroligt häftig stad och jag lärde mig väldigt mycket under de fyra månaderna jag var där. Idag bor jag i Los Angeles och jobbar som assistent hos Hollywoodfrun Margareta Svensson Riggs, känd från tv-serien Svenska Hollywoodfruar. Hennes man är sångcoachen Seth Riggs. Han har bland annat jobbat med Michael Jackson och Madonna.

Något nytt men roligt

Margareta Svensson Riggs är en svensk artist som turnerat världen runt och uppträtt med världsstjärnor som Paul McCartney, Whoopie Goldber, Margaret Thatcher och Kiss.

– Det är jätteroligt att få jobba med dem och att få vara med i deras vardag. Jag jobbar mycket med att organisera och sköta det alldagliga. Jag svarar i telefon och kör bil. Vi jobbar med olika spännande saker varje vecka. Vi filmades precis tillsammans till en sketch där vi svarar tillbaka på Isabel Adrians och Gunilla Perssons gräl angående tidningen Millennium. Jobbet är väldigt underhållande och det här är bara några exempel på saker vi gör. Det är ett jättekul jobb, men det krävs att man är stresstålig. En dag i Margaretas liv är allt annat än långsam, säger Philip.

Behöver inte vara blyg

Han berättar att han tycker att det är kul att jobba med en kändis.

– Att jobba med Margareta som är en sådan offentlig person är självklart något nytt, men samtidigt väldigt roligt och händelserikt. Det är kul att se att hon är uppskattad bland så många och att hon gjort intryck i andra människors liv.

I dagsläget har Philip bott i USA i två och ett halvt år och han berättar att han trivs.

– Visst finns det nackdelar men jag älskar verkligen friheten av att kunna få känna sig stolt. Här behöver man inte vara blyg för att visa vad man gör eller vem man är. Man kan vara sig själv utan att människor dömer en och det tycker jag är bra. Sverige kommer ändå alltid ”vara hemma för mig” men kan absolut tänka mig ett liv här i USA. Det är ju förstås jättesvårt att säga, det får tiden utvisa.

Philip Albinsson har stor scenvana. Han började sin musikaliska karriär som fyraåring där han bland annat sjöng i Kristinehamn kyrkokör. Det var när Philip var 15 år gammal som han tröttnade på den kommunala skolan i Kristinehamn och han sökte efter en förändring i vardagen. Då ansökte han till Lundsbergs Internatskola.

– Jag kom in och det blev en totalvändning för mig. Nu har jag haft konserter runt om i Sverige med den fantastiska Lisa Svanström, som är lärare vid Lundsbergs Internatskola, och det var genom henne allting började, säger Philip.

”Mig han pratade om”

Philip berättar att han tidigare i livet hade drömmar om att bli polis eller mäklare men sommaren 2012 läste han en artikel med Tomas Ledin, som förändrade drömmarna.

– Jag läste en intervju med Tomas Ledin, där han fick en fråga vad som fick honom att gråta sist. Han svarade ”Det händer kanske inte att man gråter floder men att man blir vattnig i ögonen. Än kan jag nästan få tårar när jag hör en del artister, när det är så uppenbart att de har gåvan, och att man får vara där när allting stämmer. Jag upplevde det nyligen när vår grabb tog studenten. Då var det en elev där som sjöng och när han öppnade munnen, jag ryser nu när jag tänker på det, så kände man vilken begåvning och närvaro denna unga människa hade”. Och det var mig han pratade om, då gick ljuset upp för mig och jag insåg att musiken är det jag blivit tilldelad och det är det jag ska göra i mitt liv, berättar han.

Kom in på skola

Efter studenten packade Philip sina väskor.

– Jag hade ett mål och jag visste vad jag ville. Jag jobbade på McDonald's i fyra år, många dagar i veckan och varje helg, samtidigt som jag gick i skolan. Detta för att kunna förverkliga min dröm. Drömmen om att kunna flytta till USA. Jag sökte till en musikskola och fick svar efter någon månad att jag hade kommit in, säger han.

Philip berättar att han har studerat ”Vocal performance” och ”Independant artist” under två års tid på skolan Musicians institute the college of contemporary music.

– Jag lärde mig jättemycket och är så glad att jag fick den chansen.

När han tog examen från musikskolan ville han åter igen prova något nytt. Då packade han sina väskor än en gång, denna gång bar det iväg till ”The big apple”, New York.

– Det var en otroligt häftig stad och jag lärde mig väldigt mycket under de fyra månaderna jag var där. Idag bor jag i Los Angeles och jobbar som assistent hos Hollywoodfrun Margareta Svensson Riggs, känd från tv-serien Svenska Hollywoodfruar. Hennes man är sångcoachen Seth Riggs. Han har bland annat jobbat med Michael Jackson och Madonna.

Något nytt men roligt

Margareta Svensson Riggs är en svensk artist som turnerat världen runt och uppträtt med världsstjärnor som Paul McCartney, Whoopie Goldber, Margaret Thatcher och Kiss.

– Det är jätteroligt att få jobba med dem och att få vara med i deras vardag. Jag jobbar mycket med att organisera och sköta det alldagliga. Jag svarar i telefon och kör bil. Vi jobbar med olika spännande saker varje vecka. Vi filmades precis tillsammans till en sketch där vi svarar tillbaka på Isabel Adrians och Gunilla Perssons gräl angående tidningen Millennium. Jobbet är väldigt underhållande och det här är bara några exempel på saker vi gör. Det är ett jättekul jobb, men det krävs att man är stresstålig. En dag i Margaretas liv är allt annat än långsam, säger Philip.

Behöver inte vara blyg

Han berättar att han tycker att det är kul att jobba med en kändis.

– Att jobba med Margareta som är en sådan offentlig person är självklart något nytt, men samtidigt väldigt roligt och händelserikt. Det är kul att se att hon är uppskattad bland så många och att hon gjort intryck i andra människors liv.

I dagsläget har Philip bott i USA i två och ett halvt år och han berättar att han trivs.

– Visst finns det nackdelar men jag älskar verkligen friheten av att kunna få känna sig stolt. Här behöver man inte vara blyg för att visa vad man gör eller vem man är. Man kan vara sig själv utan att människor dömer en och det tycker jag är bra. Sverige kommer ändå alltid ”vara hemma för mig” men kan absolut tänka mig ett liv här i USA. Det är ju förstås jättesvårt att säga, det får tiden utvisa.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.