2015-11-23 06:00

2015-11-23 06:51

Skratt och bus på stora barnkalaset

BROÄNGSKYRKAN: Gratis arrangemang för alla barn

De finaste kalaskläderna var på och humöret på topp. Det stora barnkalaset på Broängskyrkan i lördags var uppskattat av såväl stora som små. Dagen fylldes av allt från sång och dans till lek och bus.

Det är tredje året som Broängskyrkan, Svenska kyrkan, Pingstkyrkan, Frälsningsarmén, Hela människan RIA, Studieförbundet Bilda och Kristinehamns kommun arrangerar Det stora barnkalaset tillsammans. Tanken är att det ska vara en rolig dag för alla barn där samtliga aktiviteter är gratis.

Många aktiviteter

Redan utanför Broängskyrkan sjuder det av aktivitet under lördagsförmiddagen. Doften av grillad korv sprider sig över området och många passar på att mätta magen. Det klapprar från hovarna på ridskolehästarna Lottie och Manolito som bär runt på ridsugna barn.

Inne i Broängskyrkan är det trångt. Barn och vuxna trivs tillsammans. Det pysslas, spelas spel, leks, dansas, sjungs och fikas. I en av salarna finns ett hav av ballonger där barnen verkar stormtrivas när de hoppar runt.

Ansiktsmålning

De som vill kan få en fin ansiktsmålning med till exempel Hello Kitty eller Spindelmannen. Eller varför inte svänga loss till en riktig partylåt i tv-spelet jazzdance 2014?

Det är härligt att se hur dagen blir en mötesplats mellan människor i alla åldrar och från olika länder. Skratten är många och såväl barn som vuxna ser ut att ha en trevlig stund.

Det är tredje året som Broängskyrkan, Svenska kyrkan, Pingstkyrkan, Frälsningsarmén, Hela människan RIA, Studieförbundet Bilda och Kristinehamns kommun arrangerar Det stora barnkalaset tillsammans. Tanken är att det ska vara en rolig dag för alla barn där samtliga aktiviteter är gratis.

Många aktiviteter

Redan utanför Broängskyrkan sjuder det av aktivitet under lördagsförmiddagen. Doften av grillad korv sprider sig över området och många passar på att mätta magen. Det klapprar från hovarna på ridskolehästarna Lottie och Manolito som bär runt på ridsugna barn.

Inne i Broängskyrkan är det trångt. Barn och vuxna trivs tillsammans. Det pysslas, spelas spel, leks, dansas, sjungs och fikas. I en av salarna finns ett hav av ballonger där barnen verkar stormtrivas när de hoppar runt.

Ansiktsmålning

De som vill kan få en fin ansiktsmålning med till exempel Hello Kitty eller Spindelmannen. Eller varför inte svänga loss till en riktig partylåt i tv-spelet jazzdance 2014?

Det är härligt att se hur dagen blir en mötesplats mellan människor i alla åldrar och från olika länder. Skratten är många och såväl barn som vuxna ser ut att ha en trevlig stund.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.