2015-11-23 06:00

2015-11-23 06:52

Bikinifitness debut för Mossfeldt under helgen

FÖRÄNDRING: "Nu mår jag verkligen hur bra som helst, det är sällan jag har en dålig dag"

Målmedveten. Sarah Mossfeldt bestämde sig en dag för att ta kontroll över sin kropp. Från att ha lidit att övervikt till att under helgen ha deltagit i sin första bikinifitness-tävling.
– Det är ju helt fantastiskt när man ser vad som händer med kroppen, berättar hon.

Du tävlar i fitness under helgen, hur kommer detta sig?

– Jag har länge haft en dröm om att ha en fitness-kropp och för att nå dit var jag tvungen att ha ett mål. Målet blev att börja tävla i fitness. I början var det en diffus tanke, men som så småningom utvecklade det sig till ett mer konkret mål. Jag skaffade mig en erfaren coach inom området och tillsammans formade vi målet.

Du har tidigare vägt mycket mer, när tog du beslutet att ändra på det?

– Det var i samband med julen 2013 som jag ställde mig på vågen som då visade 99,9 kilo. Då bestämde jag mig för att det fick vara nog. Jag kunde inte fortsätta på detta vis. Då började jag med att ta kontroll över maten och öka träningen. Jag var fortfarande mammaledig då så jag hittade en bra rutin som funkade för mig. Jag hittade träningsformer där jag kunde ha med mig mitt minsta barn. Dock var det först sommaren 2014 som jag bestämde mig för att verkligen förverkliga min dröm om fitness. September 2014 började jag och coachen sätta upp ännu mer konkreta mål.

Hur ofta tränar du nuförtiden?

– På senare tid har det varit rätt mycket träning. Jag kör 60 minuters morgoncardio alla dagar i veckan, plus fem gympass och tre intervallpass. Sammanlagt alltså femton egna pass i veckan. Nu är jag även instruktör på Wellness gym och har spinning och barnpass en gång i veckan så totalt sjutton pass egentligen.

Vad är det för tävling du ställer upp i?

– Bikinifitness heter den klassen jag ska tävla i. Nu under helgen är det Decembercupen i Lund. Sedan helgen under vecka 49 är det Luciapokalen i Göteborg.

Hur känns det i kroppen? Vad finns det för skillnader mellan att vara ”stor” och så vältränad som du är nu? Mår du bättre både psykiskt och fysiskt? Orkar du mer?

– Den största skillnaden är att jag är pigg. I början av satsningen, när jag ändå hade utrymme att ”fuska” en gång i veckan, märkte jag stor skillnad när jag åt skräpmat och socker. Då blev jag sjukt trött. Den största skillnaden är nog psykiskt. Nu mår jag verkligen hur bra som helst, det är sällan jag har en dålig dag. När jag var större så var jag trött och olycklig, så kan man nog beskriva det. Jag orkar betydligt mycket mer nu och har inga bekymmer att fylla mina dagar med aktiviteter och jag orkar hålla det tempot. Heltidsjobb i Karlstad, två barn och sambo men ändå hinner jag med 17 pass i veckan och även lite andra aktiviteter. Man kan ju dock säga att jag inte tittar så mycket på tv längre, men man får prioritera helt enkelt.

Var kommer motivationen från?

– Ja du, motivationen. Den finns där, det är svårt att förklara, men jag är nog så som person. Säger jag att jag ska göra något, då gör jag det. Jag gillar inte halvfärdiga projekt. Sedan så är det ju helt fantastiskt när man ser vad som händer med kroppen, då vill man bara fortsätta. Det händer som sker med psyket är ju också fantastiskt. I början gav jag upp när något var jobbigt, men nu kan jag liksom uthärda det och fortsätta tills jag har sprungit den där milen, eller lyft den där vikten si och så många gånger. Det ger mig också motivation när man märker att man klarar saker som man tidigare inte gjort.

Du tävlar i fitness under helgen, hur kommer detta sig?

– Jag har länge haft en dröm om att ha en fitness-kropp och för att nå dit var jag tvungen att ha ett mål. Målet blev att börja tävla i fitness. I början var det en diffus tanke, men som så småningom utvecklade det sig till ett mer konkret mål. Jag skaffade mig en erfaren coach inom området och tillsammans formade vi målet.

Du har tidigare vägt mycket mer, när tog du beslutet att ändra på det?

– Det var i samband med julen 2013 som jag ställde mig på vågen som då visade 99,9 kilo. Då bestämde jag mig för att det fick vara nog. Jag kunde inte fortsätta på detta vis. Då började jag med att ta kontroll över maten och öka träningen. Jag var fortfarande mammaledig då så jag hittade en bra rutin som funkade för mig. Jag hittade träningsformer där jag kunde ha med mig mitt minsta barn. Dock var det först sommaren 2014 som jag bestämde mig för att verkligen förverkliga min dröm om fitness. September 2014 började jag och coachen sätta upp ännu mer konkreta mål.

Hur ofta tränar du nuförtiden?

– På senare tid har det varit rätt mycket träning. Jag kör 60 minuters morgoncardio alla dagar i veckan, plus fem gympass och tre intervallpass. Sammanlagt alltså femton egna pass i veckan. Nu är jag även instruktör på Wellness gym och har spinning och barnpass en gång i veckan så totalt sjutton pass egentligen.

Vad är det för tävling du ställer upp i?

– Bikinifitness heter den klassen jag ska tävla i. Nu under helgen är det Decembercupen i Lund. Sedan helgen under vecka 49 är det Luciapokalen i Göteborg.

Hur känns det i kroppen? Vad finns det för skillnader mellan att vara ”stor” och så vältränad som du är nu? Mår du bättre både psykiskt och fysiskt? Orkar du mer?

– Den största skillnaden är att jag är pigg. I början av satsningen, när jag ändå hade utrymme att ”fuska” en gång i veckan, märkte jag stor skillnad när jag åt skräpmat och socker. Då blev jag sjukt trött. Den största skillnaden är nog psykiskt. Nu mår jag verkligen hur bra som helst, det är sällan jag har en dålig dag. När jag var större så var jag trött och olycklig, så kan man nog beskriva det. Jag orkar betydligt mycket mer nu och har inga bekymmer att fylla mina dagar med aktiviteter och jag orkar hålla det tempot. Heltidsjobb i Karlstad, två barn och sambo men ändå hinner jag med 17 pass i veckan och även lite andra aktiviteter. Man kan ju dock säga att jag inte tittar så mycket på tv längre, men man får prioritera helt enkelt.

Var kommer motivationen från?

– Ja du, motivationen. Den finns där, det är svårt att förklara, men jag är nog så som person. Säger jag att jag ska göra något, då gör jag det. Jag gillar inte halvfärdiga projekt. Sedan så är det ju helt fantastiskt när man ser vad som händer med kroppen, då vill man bara fortsätta. Det händer som sker med psyket är ju också fantastiskt. I början gav jag upp när något var jobbigt, men nu kan jag liksom uthärda det och fortsätta tills jag har sprungit den där milen, eller lyft den där vikten si och så många gånger. Det ger mig också motivation när man märker att man klarar saker som man tidigare inte gjort.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.