2015-11-20 06:00

2015-11-28 17:05

"Ett varierande arbete"

YRKESROLLER: Sandra Rådén är tandsköterska

Del 3. Sandra Rådén som arbetar som tandsköterska.
– Jag har ett väldigt varierande arbete och har sällan tråkigt, säger hon.

Sandra berättar att hon gillar att jobba med människor och att hon alltid haft en omhändertagande personlighet.

Vad har du för yrke?

– Jag är tandsköterska på Folktandvården i Kristinehamn.

Vad är det bästa med ditt yrke?

– Det är alla trevliga möten med alla olika sorters människor.

Var det ett självklart val att välja just det yrket?

– Jag ville arbeta med människor och jag har alltid haft en omhändertagande personlighet. Inom tandvården får man vara en stöttande hand i en väldigt utsatt situation och försöka få patienten att lita på dig. Ibland kan det vara en utmaning men för det mesta går det bra och man får till en varm och fin relation.

Hur ser en vanlig dag på arbetet ut för dig?

– Jag öppnar upp rummet efter en bestämd ordning och gör allting redo för att jag och tandläkaren ska ha en dag som flyter på bra. Sedan är jag med under alla möjliga sorters behandlingar. Det kan vara undersökningar, tandlagningar eller mindre operationer. Däremellan fyller jag på saker som tar slut på rummet, diskar och steriliserar instrument och ringer patienter. Ibland tar jag själv hand om barnpatienter. Jag har ett väldigt varierande arbete och har sällan tråkigt. Jag har många trevliga kollegor och vi har en härlig utsikt över hela staden i de nya lokalerna i gamla sjukhuset.

Sandra berättar att hon gillar att jobba med människor och att hon alltid haft en omhändertagande personlighet.

Vad har du för yrke?

– Jag är tandsköterska på Folktandvården i Kristinehamn.

Vad är det bästa med ditt yrke?

– Det är alla trevliga möten med alla olika sorters människor.

Var det ett självklart val att välja just det yrket?

– Jag ville arbeta med människor och jag har alltid haft en omhändertagande personlighet. Inom tandvården får man vara en stöttande hand i en väldigt utsatt situation och försöka få patienten att lita på dig. Ibland kan det vara en utmaning men för det mesta går det bra och man får till en varm och fin relation.

Hur ser en vanlig dag på arbetet ut för dig?

– Jag öppnar upp rummet efter en bestämd ordning och gör allting redo för att jag och tandläkaren ska ha en dag som flyter på bra. Sedan är jag med under alla möjliga sorters behandlingar. Det kan vara undersökningar, tandlagningar eller mindre operationer. Däremellan fyller jag på saker som tar slut på rummet, diskar och steriliserar instrument och ringer patienter. Ibland tar jag själv hand om barnpatienter. Jag har ett väldigt varierande arbete och har sällan tråkigt. Jag har många trevliga kollegor och vi har en härlig utsikt över hela staden i de nya lokalerna i gamla sjukhuset.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.