2015-11-19 16:29

2015-11-19 16:29

Inga pengar för visdomstand

VÅRD

En man i Kristinehamn har anmält folktandvården till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Mannen menar att folktandvården brustit i kunskap då de drog ut två visdomständer på honom innan hans hjärna var färdigutvecklad.

Anmälaren skriver också att en nerv skadades vid utdragningarna, liksom skallben direkt kopplat till hjärnan. IVO kommer dock inte att utreda ärendet eftersom det är mer än två år sedan händelsen ska ha ägt rum.

Mannen har begärt ett enormt skadestånd, han vill ha 350 miljoner kronor vilket torde vara betydligt högre än tandfens gängse taxa.

Anmälaren skriver också att en nerv skadades vid utdragningarna, liksom skallben direkt kopplat till hjärnan. IVO kommer dock inte att utreda ärendet eftersom det är mer än två år sedan händelsen ska ha ägt rum.

Mannen har begärt ett enormt skadestånd, han vill ha 350 miljoner kronor vilket torde vara betydligt högre än tandfens gängse taxa.