2015-11-18 06:00

2015-11-18 06:00

"Helt magiska kvällar"

YRKESROLLER: Emma Hjorting är showartist

Del 2. Emma Hjorting jobbar som showartist på olika familjehotell runt om i världen.
– Jag älskar det fortfarande lite mycket, säger hon.

Vad har du för yrke?

– Jag jobbar som showartist utomland på Sunwings olika familjehotell.

Vad är det bästa med ditt yrke?

– Att få göra det jag älskar. Att få stå på scenen fem kvällar i veckan inför en fantastiskt publik. Det är helt obeskrivligt. Det är självklart ett stort plus att alla barnen ger en så mycket kärlek.

Var det ett självklart val att välja just det yrket?

– Det var absolut självklart. Det var detta jag skulle jobba med. När jag var liten och vi var utomlands så satt jag alltid längst fram vid scenen och såg dessa fantastiska artister som showade varje kväll. Redan där och då visste jag exakt att jag någon gång skulle stå på just en sådan scen. Den drömmen har funnits länge. Nu har jag jobbat med det sedan 2009, och jag älskar det fortfarande lika mycket.

Hur ser en vanlig dag på arbetet ut för dig?

– Vi som jobbar inom show börjar nästan alltid våra dagar lite senare än de andra som jobbar på hotellet. Vi drar i gång med barnaktiviter ungefär runt klockan fyra på eftermiddagen. Där kan vi till exempel sätta oss med alla barnen och sjunga sånger tillsammans, medan föräldrarna kanske kan passa på att ta något gott i baren för sig själva. Efter detta blir det att fixa till scenen och alla scenkläder inför showen som är senare på kvällen. Vi laddar självklart upp med lite middag innan det är dags också. När klockan blir sju på kvällen startar vi med en barnshow. Det brukar oftast vara en barnteater eller också Ministars eller Teen-Idol, där barnen själva få stå på scenen och uppträda. Vi avrundar med minidisco där barnen får vara med och dansa och även ha en kramstund med karaktärerna Lollo och Bernie. Vid nio på kvällen är det tid för den riktiga showen. Det är olika teman varje kväll, det kan vara allt från Abba till rock eller 80-tal. Det brukar bli helt magiska kvällar.

Vad har du för yrke?

– Jag jobbar som showartist utomland på Sunwings olika familjehotell.

Vad är det bästa med ditt yrke?

– Att få göra det jag älskar. Att få stå på scenen fem kvällar i veckan inför en fantastiskt publik. Det är helt obeskrivligt. Det är självklart ett stort plus att alla barnen ger en så mycket kärlek.

Var det ett självklart val att välja just det yrket?

– Det var absolut självklart. Det var detta jag skulle jobba med. När jag var liten och vi var utomlands så satt jag alltid längst fram vid scenen och såg dessa fantastiska artister som showade varje kväll. Redan där och då visste jag exakt att jag någon gång skulle stå på just en sådan scen. Den drömmen har funnits länge. Nu har jag jobbat med det sedan 2009, och jag älskar det fortfarande lika mycket.

Hur ser en vanlig dag på arbetet ut för dig?

– Vi som jobbar inom show börjar nästan alltid våra dagar lite senare än de andra som jobbar på hotellet. Vi drar i gång med barnaktiviter ungefär runt klockan fyra på eftermiddagen. Där kan vi till exempel sätta oss med alla barnen och sjunga sånger tillsammans, medan föräldrarna kanske kan passa på att ta något gott i baren för sig själva. Efter detta blir det att fixa till scenen och alla scenkläder inför showen som är senare på kvällen. Vi laddar självklart upp med lite middag innan det är dags också. När klockan blir sju på kvällen startar vi med en barnshow. Det brukar oftast vara en barnteater eller också Ministars eller Teen-Idol, där barnen själva få stå på scenen och uppträda. Vi avrundar med minidisco där barnen får vara med och dansa och även ha en kramstund med karaktärerna Lollo och Bernie. Vid nio på kvällen är det tid för den riktiga showen. Det är olika teman varje kväll, det kan vara allt från Abba till rock eller 80-tal. Det brukar bli helt magiska kvällar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.