2015-11-15 16:50

2015-11-15 16:50

Fullt på boksläpp inne i garnaffären

HANTVERK: Många ville köpa ny bok

Det var fullt med folk inne i Gunzans garn på lördagen när Pernilla Nilsson och Erica Rehn hade boksläpp för sin bok Virka filurer och andra figurer. Det var många som ville lära sig mer om hur man kan virka små kompisar.

Pernilla Nilsson har målat illustrationer med knasiga och söta figurer. Erica Rehn har tagit bilderna och med lite virkmagi förvandlat dem till tredimensionella garnsötnosar. Tillsammans har de skapat en bok med tips och trix för att virka sina egna figurer och filurer.

– Vi kompletterar varandra bra, säger Erica Rehn.

– Det tar aldrig slut på idéer. Vi är lika galna i det här bägge två, säger Pernilla Nilsson.

Under lördagen hade de boksläpp för sin nya gemensamma bok och det var fullt med folk inne i butiken.

– Det var kö när det öppnade, skrattar Pernilla Nilsson.

De konstaterar att det blev bättre än de förväntat sig. Duon har även haft en del förbeställningar.

Boken är tänkt att fungera som en inspiration för att skapa själv. Här finns plats för egna anteckningar och man kan sätta in garnbitar eller varför inte limma fast en ficka för virknålen utanpå boken.

– Man kan göra om mönstren också, säger Erica Rehn.

Pernilla Nilsson har målat illustrationer med knasiga och söta figurer. Erica Rehn har tagit bilderna och med lite virkmagi förvandlat dem till tredimensionella garnsötnosar. Tillsammans har de skapat en bok med tips och trix för att virka sina egna figurer och filurer.

– Vi kompletterar varandra bra, säger Erica Rehn.

– Det tar aldrig slut på idéer. Vi är lika galna i det här bägge två, säger Pernilla Nilsson.

Under lördagen hade de boksläpp för sin nya gemensamma bok och det var fullt med folk inne i butiken.

– Det var kö när det öppnade, skrattar Pernilla Nilsson.

De konstaterar att det blev bättre än de förväntat sig. Duon har även haft en del förbeställningar.

Boken är tänkt att fungera som en inspiration för att skapa själv. Här finns plats för egna anteckningar och man kan sätta in garnbitar eller varför inte limma fast en ficka för virknålen utanpå boken.

– Man kan göra om mönstren också, säger Erica Rehn.