2015-11-13 12:04

2015-11-13 12:06

Åtal dröjer i bagerihärva

BROTT

Det har gått en dryg månad sedan Ekobrottsmyndigheten gjorde en razzia mot ett flertal adresser med kopplingar till bageribranschen. T

vå män, 43 respektive 41 år gamla, har suttit häktade sedan den 16 oktober.

Männen misstänks för flera fall av grova bedrägerier och grov ekonomisk brottslighet inom främst bageri- och kafébranschen. Två av de verksamheter som ingår i härvan är Nya Vetekransen och Vetekringlan i Kristinehamn.

Åtal skulle ha varit väckt under fredagen, men åklagaren har begärt förlängd utredningstid. Detta sedan det har framkommit ytterligare misstankar mot duon. Enligt Skaraborgs Allehanda rör det sig om fyra fall av grovt bedrägeri och två fall av skattebrott.

Åklagaren räknar med att kunna väcka åtal i målet den 4 december.

vå män, 43 respektive 41 år gamla, har suttit häktade sedan den 16 oktober.

Männen misstänks för flera fall av grova bedrägerier och grov ekonomisk brottslighet inom främst bageri- och kafébranschen. Två av de verksamheter som ingår i härvan är Nya Vetekransen och Vetekringlan i Kristinehamn.

Åtal skulle ha varit väckt under fredagen, men åklagaren har begärt förlängd utredningstid. Detta sedan det har framkommit ytterligare misstankar mot duon. Enligt Skaraborgs Allehanda rör det sig om fyra fall av grovt bedrägeri och två fall av skattebrott.

Åklagaren räknar med att kunna väcka åtal i målet den 4 december.