2015-11-12 15:32

2015-11-12 15:32

Kväll till förmån för forskningen om cancer

ROSA KOKBOKEN: 17 000 kronor samlades in till Cancerfonden

I tisdags arrangerade Värmlands Bil i samarbete med Rosa kokboken en insamlingskväll till förmån för Cancerfonden. Det blev en trevlig kväll med snittar, bubbel och inspiration.

Alla känner vi någon som har drabbats av cancer. Två av tre personer får cancer någon gång i livet. De allra flesta vinner kampen, men fortfarande är det allt för många som förlorar nära och kära i sjukdomen. Alla pengar som kommer in till cancerforskningen gör nytta.

Katarina Hagberg, VD på Värmlands bil, berättar att även flera i personalen har drabbats.

– Därför är jag så glad att ni alla är här i kväll och bidrar till cancerforskningen, säger hon.

Vara stöd

På plats finns företagen Konditori Höghuset, Metro, Sveamagasinet och NKP samt Prostatacancerföreningen i Värmland och Bröstcancerföreningen Kurage. Alla bidrar på olika sätt till förmån för cancerforskningen.

Jonny Lindquist från prostatacancerföreningen berättar att 25 000 män dör varje år av prostatacancer och 27 män per dag får diagnosen.

– Därför är det viktigt att alla män över 45 år går och tar ett PSA-prov. Ju tidigare cancern upptäcks, desto större är chansen att bli frisk, säger han.

Susanne Pantzare är stödpersonansvarig i föreningen Kurage. Hon berättar att syftet är att vara ett stöd för kvinnor som drabbats av bröstcancer.

– Vi i föreningen har själva varit drabbade av bröstcancer och finns till för dem som vill prata eller har frågor. Vi förstår vad de går eller har gått igenom, säger hon.

Rosa kokboken

Kvällens huvudgäst är författaren, journalisten och inspiratören Anna Benson. Hon har ett gediget CV och har bland annat skrivit succéboken Rosa kokboken. Anna Benson förlorade själv sin sambo i cancer och kände då att hon ville göra något för att bidra till forskningen. I rosa kokboken lagar hon mat tillsammans med kända personer som på ett eller annat sätt drabbats av cancer. Hon håller en inspirerande föreläsning med budskapet ”why not” - varför inte?

– Jag vill inspirera andra till att leva sin dröm, säger Anna Benson.

Rosa kokboken och Värmlands bil samlade tillsammans med besökarna in 17 000 kronor under kvällen till Cancerfonden. Utöver det drog respektive utställare sitt strå till stacken. NKP skänkte 50 kronor för varje nedladdad app under kvällen, vilket resulterade i 1 400 kronor.

Alla känner vi någon som har drabbats av cancer. Två av tre personer får cancer någon gång i livet. De allra flesta vinner kampen, men fortfarande är det allt för många som förlorar nära och kära i sjukdomen. Alla pengar som kommer in till cancerforskningen gör nytta.

Katarina Hagberg, VD på Värmlands bil, berättar att även flera i personalen har drabbats.

– Därför är jag så glad att ni alla är här i kväll och bidrar till cancerforskningen, säger hon.

Vara stöd

På plats finns företagen Konditori Höghuset, Metro, Sveamagasinet och NKP samt Prostatacancerföreningen i Värmland och Bröstcancerföreningen Kurage. Alla bidrar på olika sätt till förmån för cancerforskningen.

Jonny Lindquist från prostatacancerföreningen berättar att 25 000 män dör varje år av prostatacancer och 27 män per dag får diagnosen.

– Därför är det viktigt att alla män över 45 år går och tar ett PSA-prov. Ju tidigare cancern upptäcks, desto större är chansen att bli frisk, säger han.

Susanne Pantzare är stödpersonansvarig i föreningen Kurage. Hon berättar att syftet är att vara ett stöd för kvinnor som drabbats av bröstcancer.

– Vi i föreningen har själva varit drabbade av bröstcancer och finns till för dem som vill prata eller har frågor. Vi förstår vad de går eller har gått igenom, säger hon.

Rosa kokboken

Kvällens huvudgäst är författaren, journalisten och inspiratören Anna Benson. Hon har ett gediget CV och har bland annat skrivit succéboken Rosa kokboken. Anna Benson förlorade själv sin sambo i cancer och kände då att hon ville göra något för att bidra till forskningen. I rosa kokboken lagar hon mat tillsammans med kända personer som på ett eller annat sätt drabbats av cancer. Hon håller en inspirerande föreläsning med budskapet ”why not” - varför inte?

– Jag vill inspirera andra till att leva sin dröm, säger Anna Benson.

Rosa kokboken och Värmlands bil samlade tillsammans med besökarna in 17 000 kronor under kvällen till Cancerfonden. Utöver det drog respektive utställare sitt strå till stacken. NKP skänkte 50 kronor för varje nedladdad app under kvällen, vilket resulterade i 1 400 kronor.