2015-11-06 12:52

2015-11-06 12:52

Fjärrvärmen sjönk 2015

EKONOMI: Kristinehamn går mot trenden

Kristinehamn har den näst billigaste fjärrvärmen i länet. Bara Karlstad kan erbjuda ett lägre pris.

Det är den årliga Nils Holgerssonrapporten som presenterar aktuella siffror för fjärrvärmepriset. För en genomsnittlig trerumslägenhet ligger uppvärmningskostnaden i Kristinehamn på 916 kronor per månad. Det är 21 kronor över genomsnittspriset i landet, men räcker ändå till en andraplats i länet bakom Karlstad. Där kostar fjärrvärmen för motsvarande lägenhet 849 kronor. Dyraste fjärrvärmen i Värmland finns i Munkfors, Storfors och Kil där priset ligger över tusenlappen.

Sett till hela landet har priset på fjärrvärme gått upp med 1,2 procent 2015, något bland andra Hyresgästföreningen anser vara för mycket. Som jämförelse anges konsumentprisindex som under det senaste året bara ökat med 0,2 procent.

I Värmland har dock prisökningen varit lägre. Sedan årsskiftet har priserna på fjärrvärmen höjts med i genomsnitt 0,5 procent.

För trerummaren i Kristinehamn ser läget faktiskt ännu bättre ut. Enligt Nils Holgerssonrapporten har priset minskat med 2,6 procent. En prissänkning med 25 kronor. Något som innebär att kommunen placerar sig som nummer 152 bland de 259 kommuner som har fjärrvärme.

Billigaste fjärrvärmen i landet hittar man i Luleå.

Det är den årliga Nils Holgerssonrapporten som presenterar aktuella siffror för fjärrvärmepriset. För en genomsnittlig trerumslägenhet ligger uppvärmningskostnaden i Kristinehamn på 916 kronor per månad. Det är 21 kronor över genomsnittspriset i landet, men räcker ändå till en andraplats i länet bakom Karlstad. Där kostar fjärrvärmen för motsvarande lägenhet 849 kronor. Dyraste fjärrvärmen i Värmland finns i Munkfors, Storfors och Kil där priset ligger över tusenlappen.

Sett till hela landet har priset på fjärrvärme gått upp med 1,2 procent 2015, något bland andra Hyresgästföreningen anser vara för mycket. Som jämförelse anges konsumentprisindex som under det senaste året bara ökat med 0,2 procent.

I Värmland har dock prisökningen varit lägre. Sedan årsskiftet har priserna på fjärrvärmen höjts med i genomsnitt 0,5 procent.

För trerummaren i Kristinehamn ser läget faktiskt ännu bättre ut. Enligt Nils Holgerssonrapporten har priset minskat med 2,6 procent. En prissänkning med 25 kronor. Något som innebär att kommunen placerar sig som nummer 152 bland de 259 kommuner som har fjärrvärme.

Billigaste fjärrvärmen i landet hittar man i Luleå.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.