2015-11-05 17:08

2015-11-05 17:08

Temat är svensk musik

MUSIK: Kristinehamns Symphonic band bjuder in till konsert

Att Kristinehamn symphonic band har en höstkonsert har blivit en tradition. I år är inget undantag och på söndag kommer orkestern att fylla hela Broängskyrkan med musik. Temat för konserten är svensk musik.

Blåsorkestern Kristinehamn symphonic band består av 30-talet musiker som är mellan 14 och 78 år.

– Det är nog lite ovanligt med en aktivitet som spänner över en så bred åldergrupp. Det är väldigt roligt, säger orkesterledaren Anders Johansson.

Just nu håller de på och repeterar för fullt inför söndagens konsert i Broängskyrkan. Det är tradition sedan många år att orkestern har en höstkonsert och spelplatsen har varierat. I år har orkestern valt att ha temat svensk musik.

– Vi kommer att börja 1774 med musik av Johan Helmich Roman, den svenska musikens fader, säger Anders Johansson.

Sedan får publiken följa med på en musikalisk resa från dåtid till nutid.

– Vi landar 2015 med Måns Zelmerlöws låt Heroes.

Konferencier under kvällen är Ossian Ernvik som kommer att berätta lite musikhistoria längs resans väg. Publiken kommer att få höra allt från musik av Evert Taube till Benny Andersson. Anders Johansson hoppas att många vill följa med på den musikaliska resan då många svenska godbitar kommer att framföras.

– Igenkänningsfaktorn kommer att vara hög, säger han.

Blåsorkestern Kristinehamn symphonic band består av 30-talet musiker som är mellan 14 och 78 år.

– Det är nog lite ovanligt med en aktivitet som spänner över en så bred åldergrupp. Det är väldigt roligt, säger orkesterledaren Anders Johansson.

Just nu håller de på och repeterar för fullt inför söndagens konsert i Broängskyrkan. Det är tradition sedan många år att orkestern har en höstkonsert och spelplatsen har varierat. I år har orkestern valt att ha temat svensk musik.

– Vi kommer att börja 1774 med musik av Johan Helmich Roman, den svenska musikens fader, säger Anders Johansson.

Sedan får publiken följa med på en musikalisk resa från dåtid till nutid.

– Vi landar 2015 med Måns Zelmerlöws låt Heroes.

Konferencier under kvällen är Ossian Ernvik som kommer att berätta lite musikhistoria längs resans väg. Publiken kommer att få höra allt från musik av Evert Taube till Benny Andersson. Anders Johansson hoppas att många vill följa med på den musikaliska resan då många svenska godbitar kommer att framföras.

– Igenkänningsfaktorn kommer att vara hög, säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.