2015-11-04 06:00

2015-11-04 06:00

Satsar på en femte fritidsmässa i vår

SEMESTER: Husbil- och husvagnsfolket väntas komma

Efter ett uppehåll i somras kommer fritidsmässan tillbaka nästa sommar. Det blir en ny tid och en ny plats men grundidén är den samma. Mässan ska locka behjulade semesterfirare.

Med sju månader kvar till själva mässan har arrangörerna redan fått klart med över 60 utställare till nästa års upplaga av fritidsmässan. Mässan har arrangerats fyra gånger tidigare. I somras blev det ingen men arrangörerna Arne Bergström och Lars-Åke Persson menar att de nu kommer igen med full kraft.

– Kristinehamn är en viktig husbils- och husvagnsstad, säger Lars-Åke Persson.

Nästa år kommer den att arrangeras i slutet av maj, datumen är satta till 26-29 maj. Det sammanfaller med Fastingen något som de menar är positivt. De har kontakt för att se till att inget krockar. Även platsen är ny. Från att tidigare ha disponerat ett område stort som en fotbollsplan vid campingen kommer det nu att bli drygt tre gånger så stort i och vid arenan.

– Det är närmare centrum, konstaterar Arne Bergström.

En annan av fördelarna med arenan är närheten till både gästhamnen, campingen och centrum.

En nyhet för nästa år är att golfklubben kommer att vara med på ett hörn. I samband med mässan kommer de att arrangera en partävling i golf för husbils- eller husvagnsfolk.

Med sju månader kvar till själva mässan har arrangörerna redan fått klart med över 60 utställare till nästa års upplaga av fritidsmässan. Mässan har arrangerats fyra gånger tidigare. I somras blev det ingen men arrangörerna Arne Bergström och Lars-Åke Persson menar att de nu kommer igen med full kraft.

– Kristinehamn är en viktig husbils- och husvagnsstad, säger Lars-Åke Persson.

Nästa år kommer den att arrangeras i slutet av maj, datumen är satta till 26-29 maj. Det sammanfaller med Fastingen något som de menar är positivt. De har kontakt för att se till att inget krockar. Även platsen är ny. Från att tidigare ha disponerat ett område stort som en fotbollsplan vid campingen kommer det nu att bli drygt tre gånger så stort i och vid arenan.

– Det är närmare centrum, konstaterar Arne Bergström.

En annan av fördelarna med arenan är närheten till både gästhamnen, campingen och centrum.

En nyhet för nästa år är att golfklubben kommer att vara med på ett hörn. I samband med mässan kommer de att arrangera en partävling i golf för husbils- eller husvagnsfolk.