2015-11-01 17:01

2015-11-01 17:01

"Trodde först att det var hårsprej"

KRISTINEHAMN

Fredrik, som väljer att inte gå ut med sitt efternamn, befann sig på Harrys när sprejattacken inträffade. Han berättar om hur han såg en tjej ta upp en sprejburk som han trodde var hårsprej men det visade sig snabbt att så inte var fallet.

– Det kom en person och ställde sig bredvid mig. Från ingenstans och utan anledning tog den upp en sprejburk som jag trodde först var hårsprej eller något liknande. Sedan riktade personen den upp i luften över kön som var på väg ut. Jag fick sprejen på mig ganska direkt och var tvungen att spy två gånger direkt på plats där jag stod, berättar han.

Symptomen kom snabbt och han berättar att det kändes otäckt i hals och näsa.

– Det kliade i halsen, ögonen och näsan. Jag höll på att bli galen. Försökte ta mig till herrtoaletten för att kunna spy i ett handfat eller vad som helst som jag kunde hitta. När jag väl kom dit var det cirka 15 personer som stod och hostade, spydde och tvättade sina ögon.

Efter att ha tvättat sina ögon inne på toaletten blev han dålig igen.

– Jag fick spy ytterligare två gånger och när jag gick ut möttes jag av total panik och förvirring och folk som försökte trycka sig fram bland alla andra. Alla hostade och nös aldrig förr, säger han.

Fredrik försökte, som många andra, att ta sig ut på krogens uteplats för att få luft.

– Folk klättrade över staketen för att de fick panik.

I söndags, dagen efter attacken, har han utslag i ansiktet.

– Jag har någon slags ”brännskada” eller liknande, avslutar han.

– Det kom en person och ställde sig bredvid mig. Från ingenstans och utan anledning tog den upp en sprejburk som jag trodde först var hårsprej eller något liknande. Sedan riktade personen den upp i luften över kön som var på väg ut. Jag fick sprejen på mig ganska direkt och var tvungen att spy två gånger direkt på plats där jag stod, berättar han.

Symptomen kom snabbt och han berättar att det kändes otäckt i hals och näsa.

– Det kliade i halsen, ögonen och näsan. Jag höll på att bli galen. Försökte ta mig till herrtoaletten för att kunna spy i ett handfat eller vad som helst som jag kunde hitta. När jag väl kom dit var det cirka 15 personer som stod och hostade, spydde och tvättade sina ögon.

Efter att ha tvättat sina ögon inne på toaletten blev han dålig igen.

– Jag fick spy ytterligare två gånger och när jag gick ut möttes jag av total panik och förvirring och folk som försökte trycka sig fram bland alla andra. Alla hostade och nös aldrig förr, säger han.

Fredrik försökte, som många andra, att ta sig ut på krogens uteplats för att få luft.

– Folk klättrade över staketen för att de fick panik.

I söndags, dagen efter attacken, har han utslag i ansiktet.

– Jag har någon slags ”brännskada” eller liknande, avslutar han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.