2015-11-01 15:54

2015-11-01 15:54

Marscherade mot rasism

KRISTINEHAMN FÖR MÅNGFALD: Över 200 personer deltog i fackeltåget

Uppslutningen var stor när Kristinehamn för mångfald under lördagseftermiddagen arrangerade en marsch mot rasism. Mer än 200 personer gick i fackeltåget för att visa att vi är starkare tillsammans.

Musiken strömmar ut över gågatan och de hundratals facklorna lyser upp i mörkret. Många har kommit ut under lördagseftermiddagen för att visa sin avsky mot rasismen. Barn, gamla, svenskfödda och invandrare. Alla marscherar för det gemensamma budskapet: ”Vår framtid är tillsammans”

Ta ansvar

Vid Södra torget hålls det tal. Petra Lindroos Jonasson inleder. Hon betonar att vi inte kan acceptera att människor ska behöva känna sig rädda och otrygga i dagens samhälle. Och att politikerna måste ta sitt ansvar.

– Vi kan aldrig tillåta att man viker en tum för rasismen. Vi kräver att alla ska få leva i trygghet utan rasistisk terror, säger hon.

Sammanhållning

Kimmie Åhlén talar också om vikten av att tillsammans stå upp i kampen mot rasismen.

– När de rasistiska vindarna håller på att blåsa omkull din kollega, din pappa, din lillasyster eller din klasskompis. Ta då ett riktigt hårt tag om armen och visa att sammanhållning är vårt enda alternativ, säger han.

Otrygghet

Sist ut att tala är Fadi Alkhatib från Syrien. Han menar att svenskarna ska känna stolthet över att Sverige är ett land som många vill komma till, men att den senaste tidens rasistiska händelser skapat otrygghet.

Han talar också om otryggheten för människor på flykt, som tillfälliga uppehållstillstånd innebär.

– Vi riskerade inte våra liv och lämnade våra hem för att komma hit och få tillfälliga uppehållstillstånd. Vi har inte någon plats att komma tillbaka till. Vi vill leva och vi vill dö i Sverige, säger Fadi Alkhatib.

Musiken strömmar ut över gågatan och de hundratals facklorna lyser upp i mörkret. Många har kommit ut under lördagseftermiddagen för att visa sin avsky mot rasismen. Barn, gamla, svenskfödda och invandrare. Alla marscherar för det gemensamma budskapet: ”Vår framtid är tillsammans”

Ta ansvar

Vid Södra torget hålls det tal. Petra Lindroos Jonasson inleder. Hon betonar att vi inte kan acceptera att människor ska behöva känna sig rädda och otrygga i dagens samhälle. Och att politikerna måste ta sitt ansvar.

– Vi kan aldrig tillåta att man viker en tum för rasismen. Vi kräver att alla ska få leva i trygghet utan rasistisk terror, säger hon.

Sammanhållning

Kimmie Åhlén talar också om vikten av att tillsammans stå upp i kampen mot rasismen.

– När de rasistiska vindarna håller på att blåsa omkull din kollega, din pappa, din lillasyster eller din klasskompis. Ta då ett riktigt hårt tag om armen och visa att sammanhållning är vårt enda alternativ, säger han.

Otrygghet

Sist ut att tala är Fadi Alkhatib från Syrien. Han menar att svenskarna ska känna stolthet över att Sverige är ett land som många vill komma till, men att den senaste tidens rasistiska händelser skapat otrygghet.

Han talar också om otryggheten för människor på flykt, som tillfälliga uppehållstillstånd innebär.

– Vi riskerade inte våra liv och lämnade våra hem för att komma hit och få tillfälliga uppehållstillstånd. Vi har inte någon plats att komma tillbaka till. Vi vill leva och vi vill dö i Sverige, säger Fadi Alkhatib.