2015-11-01 10:40

2015-11-01 18:21

"Gärningsmannen sa "det här ska bli kul" till henne före hen sprejade"

KRISTINEHAMN

Strax före stängning natten mellan lördag och söndag gick någon in på krogen Harrys (Statt) i Kristinehamn och sprejade med något som polisen tror var tårgas eller pepparsprej. En av de som var på plats var Emelie Andersson.

Emelie Andersson var på krogen när sprejattacken inträffade.

– Jag sprang upp några trappor och jag klarade mig med hosta och nysningar, men det var mycket värre för dem på dansgolvet. Min sambo hjälpte några därifrån så länge han orkade, men sedan var han tvungen att springa ut själv, berättar hon.

Hon berättar att många i lokalen som hade astma fick panik när sprejattacken skedde.

– Någon låg på trottoaren utanför och kunde nästan inte andas. En kompis till mig började blöda näsblod, säger hon.

När klockan var runt tre på natten kunde hon få sin jacka och gå hem.

– Det var folk kvar överallt.

Emelie Fjällman, som också var på plats, berättar att det utbröt panik när sprejningen skedde.

– Det var många som fick svårt att andas och det blev kaotiskt inne på krogen. En bekant till mig blev sprejad i ansiktet. Polisen hjälpte henne efter ett tag och sprejade någonting annat i hennes ögon så hon kunde se igen. Gärningsmannen sa ”det här ska bli kul” till henne före hen sprejade.


Uppdatering kommer.

Emelie Andersson var på krogen när sprejattacken inträffade.

– Jag sprang upp några trappor och jag klarade mig med hosta och nysningar, men det var mycket värre för dem på dansgolvet. Min sambo hjälpte några därifrån så länge han orkade, men sedan var han tvungen att springa ut själv, berättar hon.

Hon berättar att många i lokalen som hade astma fick panik när sprejattacken skedde.

– Någon låg på trottoaren utanför och kunde nästan inte andas. En kompis till mig började blöda näsblod, säger hon.

När klockan var runt tre på natten kunde hon få sin jacka och gå hem.

– Det var folk kvar överallt.

Emelie Fjällman, som också var på plats, berättar att det utbröt panik när sprejningen skedde.

– Det var många som fick svårt att andas och det blev kaotiskt inne på krogen. En bekant till mig blev sprejad i ansiktet. Polisen hjälpte henne efter ett tag och sprejade någonting annat i hennes ögon så hon kunde se igen. Gärningsmannen sa ”det här ska bli kul” till henne före hen sprejade.


Uppdatering kommer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.