2015-10-28 06:00

2015-10-28 06:00

Sinnenas afton i ny tappning

MARIEBERG: Ljusen tänds på Alla helgons dag

Sedan 2003 har Krivi anordnat Sinnenas afton runt växthuset och Panncentralen vid Marieberg.
Det blir ett arrangemang även i år men nu vid ladugården som är Krivis nya centralpunkt.

– Vi kommer att tända marschaller hela vägen från rondellen till frukträdgården, berättar Kristina Stenmark.

I ladugården ska det vara öppet med försäljning av gravprydnader och höstdekorationer. Servering med värmande dryck kommer att finns där korna förr stod i båsen.

Som så många gåner förr ska Kristina Stenmark läsa ”Flickan med svavelstickorna” och Anne-Marie Jägerskog att spela tvärflöjt.

Ny skepnad

Krivi har sedan en tid bytt både lokal och inriktning. Navet är numera ladugården vid Axel Kumliens väg och där bygger de tre, Kristina Stenmark, Amy Johansson och Ulf Stenmark upp en ny form av verksamhet.

Där har de planterat bärbuskar och fruktträd. Tanken är att de ska odla frukt, grönsaker och sälja i den butik som kommer att inrymmas i ladugården. Där ska man även kunna ta en kopp kaffe i väntan på att få sina äpplen mustade.

Men är så länge är planerna inte spikade. Den ekonomiska biten är inte helt klar. Säkert är det att kanske tusen marschaller kommer att visa vägen till Sinnenas afton på lördag. Innan julen stundar blir det även en chans att Kura skymning och besöka Krivis vintermarknad.

– Vi kommer att tända marschaller hela vägen från rondellen till frukträdgården, berättar Kristina Stenmark.

I ladugården ska det vara öppet med försäljning av gravprydnader och höstdekorationer. Servering med värmande dryck kommer att finns där korna förr stod i båsen.

Som så många gåner förr ska Kristina Stenmark läsa ”Flickan med svavelstickorna” och Anne-Marie Jägerskog att spela tvärflöjt.

Ny skepnad

Krivi har sedan en tid bytt både lokal och inriktning. Navet är numera ladugården vid Axel Kumliens väg och där bygger de tre, Kristina Stenmark, Amy Johansson och Ulf Stenmark upp en ny form av verksamhet.

Där har de planterat bärbuskar och fruktträd. Tanken är att de ska odla frukt, grönsaker och sälja i den butik som kommer att inrymmas i ladugården. Där ska man även kunna ta en kopp kaffe i väntan på att få sina äpplen mustade.

Men är så länge är planerna inte spikade. Den ekonomiska biten är inte helt klar. Säkert är det att kanske tusen marschaller kommer att visa vägen till Sinnenas afton på lördag. Innan julen stundar blir det även en chans att Kura skymning och besöka Krivis vintermarknad.