2015-10-27 11:11

2015-10-27 18:48

Lantbrukarparet fällt i bordellmålet

ÖSTVÄRMLAND: Villkorlig dom

(UPPDATERAD) Det blev fällande dom för det lantbrukarpar som åtalats i det så kallade bordellmålet. Mannen har varit med att organisera kvinnans försäljning av sexuella tjänster. Båda har gjort detta i förhållande till kvinnans väninna.

Det var kvinnan i familjen som sålde sexuella tjänster men det var både hon och hennes man som organiserade verksamheten. Kvinnan tog emot sina kunder i deras bilar på olika platser, bland annat på McDonalds parkering på Hagalundsvägen i Karlstad, men så småningom även på ett kontor och i en övernattningslägenhet som paret hyrde i Kristinehamn. Till kontoret kom det kunder även när mannen var hemma.

Kunder på gården

Under ett drygt halvår deltog även en väninna till kvinnan i denna affärsverksamhet. Även hon tog emot kunder i kontoret och i övernattningslägenheten. Hon hade egen nyckel till båda ställena.

Bordellverksamheten avslöjades så småningom av polisens spanare. För ett par veckor sedan var det huvudförhandling i Värmlands tingsrätt och på tisdagen föll domen.

Tingsrätten finner det bevisat att mannen aktivt har bidragit till kvinnans försäljning av sexuella tjänster, inte minst genom att tillhandahålla kontoret och genom den lägenhet som var hyrd i hans namn. Och han har gjort samma sak i förhållande till väninnan.

Kvinnan har bidragit till väninnans verksamhet genom att hjälpa denna med att göra annonser som lades ut på olika sajter.

Däremot avvisar tingsrätten åklagarens påstående att mannen skulle ha tjänat pengar på de båda kvinnornas verksamhet.

Både mannen och kvinnan får villkorlig dom i enlighet med åklagarens yrkande.

Varför började då paret med bordellverksamhet? Ja, enligt förhören hade kvinnan ont om pengar och någon gång frågade hon mannen, mest på skoj, om hon skulle gå på gatan. Men mannen nappade på förslaget och snart var sexförsäljningen i gång. Annonser gjordes i ordning och lades ut. En särskild kundtelefon införskaffades där kunderna kunde boka tid med sms.

Det kan tilläggas att härvan rullades upp i samband med att polisen tömde mannens telefon när han misstänktes för att ha köpt sex.

Det var kvinnan i familjen som sålde sexuella tjänster men det var både hon och hennes man som organiserade verksamheten. Kvinnan tog emot sina kunder i deras bilar på olika platser, bland annat på McDonalds parkering på Hagalundsvägen i Karlstad, men så småningom även på ett kontor och i en övernattningslägenhet som paret hyrde i Kristinehamn. Till kontoret kom det kunder även när mannen var hemma.

Kunder på gården

Under ett drygt halvår deltog även en väninna till kvinnan i denna affärsverksamhet. Även hon tog emot kunder i kontoret och i övernattningslägenheten. Hon hade egen nyckel till båda ställena.

Bordellverksamheten avslöjades så småningom av polisens spanare. För ett par veckor sedan var det huvudförhandling i Värmlands tingsrätt och på tisdagen föll domen.

Tingsrätten finner det bevisat att mannen aktivt har bidragit till kvinnans försäljning av sexuella tjänster, inte minst genom att tillhandahålla kontoret och genom den lägenhet som var hyrd i hans namn. Och han har gjort samma sak i förhållande till väninnan.

Kvinnan har bidragit till väninnans verksamhet genom att hjälpa denna med att göra annonser som lades ut på olika sajter.

Däremot avvisar tingsrätten åklagarens påstående att mannen skulle ha tjänat pengar på de båda kvinnornas verksamhet.

Både mannen och kvinnan får villkorlig dom i enlighet med åklagarens yrkande.

Varför började då paret med bordellverksamhet? Ja, enligt förhören hade kvinnan ont om pengar och någon gång frågade hon mannen, mest på skoj, om hon skulle gå på gatan. Men mannen nappade på förslaget och snart var sexförsäljningen i gång. Annonser gjordes i ordning och lades ut. En särskild kundtelefon införskaffades där kunderna kunde boka tid med sms.

Det kan tilläggas att härvan rullades upp i samband med att polisen tömde mannens telefon när han misstänktes för att ha köpt sex.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.