2015-10-26 06:00

2015-10-26 06:00

Ser ljust på framtiden

CAFÉ BROÄNG: Backman är ny kökschef

Trots att avtalet för särskilt boende går ut satsar stiftelsen Broängen stort på caféverksamheten.
Peter Backman är ny kökschef för cafét.

Peter Backman är välkänd inom restaurangbranschen i Kristinehamn. Tidigare har han bland annat varit lärare för restaurangprogrammet och lagat mat på Stadshotellet i många år. I måndags förra veckan började han som ny kökschef på Café Broäng.

– Therese Nilsson slutar och jag har tagit över. Det är kul att stiftelsen väljer att satsa på en ny kökschef under de omständigheter som råder. Vi lägger oss liksom inte på rygg utan vi ser ljust på framtiden. Jag tycker att det här känns bra och jag har kommit till en varm och gemytlig miljö, säger Peter Backman.

Som kökschef kommer han att fortsätta servera husmanskost till både caféets gäster och till Solrosen på sjukhuset.

– Vi har även hand om mat och kaffe till minnesstunder.

Varje dag producerar Café Broäng cirka 130 luncher.

– Vi har mat 365 dagar om året.

Peter Backman är välkänd inom restaurangbranschen i Kristinehamn. Tidigare har han bland annat varit lärare för restaurangprogrammet och lagat mat på Stadshotellet i många år. I måndags förra veckan började han som ny kökschef på Café Broäng.

– Therese Nilsson slutar och jag har tagit över. Det är kul att stiftelsen väljer att satsa på en ny kökschef under de omständigheter som råder. Vi lägger oss liksom inte på rygg utan vi ser ljust på framtiden. Jag tycker att det här känns bra och jag har kommit till en varm och gemytlig miljö, säger Peter Backman.

Som kökschef kommer han att fortsätta servera husmanskost till både caféets gäster och till Solrosen på sjukhuset.

– Vi har även hand om mat och kaffe till minnesstunder.

Varje dag producerar Café Broäng cirka 130 luncher.

– Vi har mat 365 dagar om året.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.