2015-10-23 06:00

2015-10-23 11:22

Hon är "billiga" Ica-Cindy

FEM FRÅGOR TILL...

...Kristinehamnsbördiga Charlotte Svärd, som nu huserar i Stockholm och som nyligen syntes i en stor reklamfilm.

Du är känd inom teatervärlden här i Kristinehamn, sysslar du med det fortfarande?

– Ja, i Kristinehamn fick jag verkligen lyckan att få utöva och spela mycket teater. Det har satt sina spår i mig och verkligen hjälpt mig, ända sedan jag var väldigt liten har jag vetat att jag ska bli skådespelerska. Jag utövar fortfarande teaterkonsten här i Stockholm. Förra året sattes pjäsen Nåbar upp, som skrevs av Joakim Nätterqvist som också regisserade. Han har varit som en mentor för mig och lärt mig otroligt mycket om både film och teaterskådespeleri. Jag har nyligen tagit examen från Calle Flygare och Kulturama och lärt mig otroligt mycket på dessa skolor. På Kulturama hade vi Patrik Bergner som huvudlärare och det är en otroligt bra skola måste jag säga. Kroppen är som vilket instrument som helst och behövs övas och slipas på hela tiden, så jag går på så många kurser som möjligt. Sedan brinner jag mycket för film och kommer satsa mycket på just den tekniken.

Vart bor du nu för tiden?

– Jag bor på söder i Stockholm.

Vi såg dig på teve som en ny Ica-Cindy i en Ica-reklam som kom nylingen, det måste vara roligt, hur fick du den rollen?

– Ja, det var jätteroligt. Jag sökte via annonsen och fick höra att vi var många som sökte, självklart vill man få vara Ica-Cindy om ens för någon sekund. Till sist var vi två kvar som kunden valde mellan och då fick jag rollen.

Kommer du medverka i flera reklamer för Ica?

– Eftersom rollen gick ut på att det var billighetsvecka och att de hade tagit in extra skådespelare som skulle spela just ”billig” så kommer det nog dröja lite med Ica-reklam. Men jag har andra filmprojekt på gång och det var väldigt kul att få delta i en sådan prestigefylld reklamfilm.

Drömmer du om att försörja dig som skådespelerska?

– Ja, det är min dröm och mitt mål i livet.

Du är känd inom teatervärlden här i Kristinehamn, sysslar du med det fortfarande?

– Ja, i Kristinehamn fick jag verkligen lyckan att få utöva och spela mycket teater. Det har satt sina spår i mig och verkligen hjälpt mig, ända sedan jag var väldigt liten har jag vetat att jag ska bli skådespelerska. Jag utövar fortfarande teaterkonsten här i Stockholm. Förra året sattes pjäsen Nåbar upp, som skrevs av Joakim Nätterqvist som också regisserade. Han har varit som en mentor för mig och lärt mig otroligt mycket om både film och teaterskådespeleri. Jag har nyligen tagit examen från Calle Flygare och Kulturama och lärt mig otroligt mycket på dessa skolor. På Kulturama hade vi Patrik Bergner som huvudlärare och det är en otroligt bra skola måste jag säga. Kroppen är som vilket instrument som helst och behövs övas och slipas på hela tiden, så jag går på så många kurser som möjligt. Sedan brinner jag mycket för film och kommer satsa mycket på just den tekniken.

Vart bor du nu för tiden?

– Jag bor på söder i Stockholm.

Vi såg dig på teve som en ny Ica-Cindy i en Ica-reklam som kom nylingen, det måste vara roligt, hur fick du den rollen?

– Ja, det var jätteroligt. Jag sökte via annonsen och fick höra att vi var många som sökte, självklart vill man få vara Ica-Cindy om ens för någon sekund. Till sist var vi två kvar som kunden valde mellan och då fick jag rollen.

Kommer du medverka i flera reklamer för Ica?

– Eftersom rollen gick ut på att det var billighetsvecka och att de hade tagit in extra skådespelare som skulle spela just ”billig” så kommer det nog dröja lite med Ica-reklam. Men jag har andra filmprojekt på gång och det var väldigt kul att få delta i en sådan prestigefylld reklamfilm.

Drömmer du om att försörja dig som skådespelerska?

– Ja, det är min dröm och mitt mål i livet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.