2015-10-20 15:21

2015-10-20 15:21

Fallet prövades

KAMMARRÄTTEN: Klassas som arbetsskada

En 65-årig man från Kristinehamnstrakten har fått rätt i kammarrätten. Han föll ur sängen på en arbetsresa och drabbades av flera frakturer. Enligt kammarrätten betraktas det som arbetsskada.

Den nu 65-årige mannen var på en konferens- och friskvårdsresa som arbetsgivaren arrangerade på våren 2012. Han sov i en stuga som arbetsgivaren hyrt och mannen föll från ett sovloft. Han skadades och drabbades av inkomstbortfall.

Fick rätt

Mannens fall har tidigare prövats av förvaltningsrätten som precis som försäkringskassan menade att det inte handlar om en arbetsskada. Men kammarrätten går på mannens linje och anser att övernattningen är ett led i konferensresan. Skadorna anses därför ha ett samband med arbetet vilket gör att det anses vara ett olycksfall i arbetet. Kammarrätten lämnar nu över ärendet till försäkringskassan som ska pröva frågan om rätt till livränta.

Den nu 65-årige mannen var på en konferens- och friskvårdsresa som arbetsgivaren arrangerade på våren 2012. Han sov i en stuga som arbetsgivaren hyrt och mannen föll från ett sovloft. Han skadades och drabbades av inkomstbortfall.

Fick rätt

Mannens fall har tidigare prövats av förvaltningsrätten som precis som försäkringskassan menade att det inte handlar om en arbetsskada. Men kammarrätten går på mannens linje och anser att övernattningen är ett led i konferensresan. Skadorna anses därför ha ett samband med arbetet vilket gör att det anses vara ett olycksfall i arbetet. Kammarrätten lämnar nu över ärendet till försäkringskassan som ska pröva frågan om rätt till livränta.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.