2015-10-17 11:17

2015-10-17 11:17

Brogår'n ska skramla

SKOLA: Ordnar konsert och temadag

På torsdag ställer Brogårdsgymnasiets esteter till med konsert i entréhallen och halva fredagen blir en temadag kring flyktingfrågan.

– Vi pratade i kollegiet och tyckte det var dåligt att en gymnasieskola inte tar upp flyktingsituationen. Därför beslöt vi att göra något, säger dramalärare Öivind Åsberg.

Just nu arrangeras konsert eller liknande där det skramlas in pengar till förmån för flyktingarna. På torsdag kväll blir det därför en skrammelkonsert i skolans entréhall. Öivind Åsberg berättar att ettorna kommer att framföra en rad 60-talsklassiker och tvåorna ska göra vad de kallar medvetna covers.

– Sedan kommer treorna att ge några smakprov ur musikalen Spring awakenings som har premiär den 30 november, säger Öivind Åsberg.

Följs av temadag

Dagen efter arrangerar skolan en halv temadag för eleverna. Den innehåller tre olika stationer där verksamheten pågår parallellt. Vid en station kommer Ola Robertsson, lärare vid skolan, och Linda Strand från kommunkontoret att berätta om sina erfarenheter från FN-arbete i Etiopien respektive Afghanistan.

Den andra stationen innebär information om hur det är att vara flykting. Det blir både nya flyktingar från Syrien och sådana som kom från Balkan då forna Jugoslavien rasade samman för drygt 20 år sedan.

Kristinehamns multiband kommer att framträda vid den tredje stationen.

– Det blir musik från bland annat Jämtland, Syrien, Senegal och Iran, säger Magnus Lindgård, som ingår i bandet.

– Vi pratade i kollegiet och tyckte det var dåligt att en gymnasieskola inte tar upp flyktingsituationen. Därför beslöt vi att göra något, säger dramalärare Öivind Åsberg.

Just nu arrangeras konsert eller liknande där det skramlas in pengar till förmån för flyktingarna. På torsdag kväll blir det därför en skrammelkonsert i skolans entréhall. Öivind Åsberg berättar att ettorna kommer att framföra en rad 60-talsklassiker och tvåorna ska göra vad de kallar medvetna covers.

– Sedan kommer treorna att ge några smakprov ur musikalen Spring awakenings som har premiär den 30 november, säger Öivind Åsberg.

Följs av temadag

Dagen efter arrangerar skolan en halv temadag för eleverna. Den innehåller tre olika stationer där verksamheten pågår parallellt. Vid en station kommer Ola Robertsson, lärare vid skolan, och Linda Strand från kommunkontoret att berätta om sina erfarenheter från FN-arbete i Etiopien respektive Afghanistan.

Den andra stationen innebär information om hur det är att vara flykting. Det blir både nya flyktingar från Syrien och sådana som kom från Balkan då forna Jugoslavien rasade samman för drygt 20 år sedan.

Kristinehamns multiband kommer att framträda vid den tredje stationen.

– Det blir musik från bland annat Jämtland, Syrien, Senegal och Iran, säger Magnus Lindgård, som ingår i bandet.