2015-10-15 10:04

2015-10-15 10:04

Höstmarknad mer än bara godis

FOLKNÖJE: Försäljning och information delade på uppmärksamheten

Handel. Dofter från godis, munkar och korv blandas med sorl, musik och knallar som högljutt presenterar sitt utbud. Det är så man föreställer sig en marknad, men det är också en plats att presentera mer än varor.

Kristinehamns Energi har exempelvis valt att flytta ut sin kundtjänst under marknadsdagen. Marknadschef Susanne Augustsson och hennes kollegor har slagit upp sitt stånd på Kungsgatan, nästan i korsningen med Spelmansgatan. Så för marknadsbesökarna som kommer söderifrån är man bland de första man stöter på.

– Vi informerar kort och gott om vår verksamhet. Nu när det går mot höst är det också många som kommer med frågor om elanvändning, lite praktiska frågor man börjar fundera omkring när mörkret kommer, säger Susanne Augustsson.

Så ni tecknar inte avtal med nya fjärrvärmekunder i dag?

– Nej, det är lite klent med det i dag, svarar hon med ett skratt.

Däremot är det många allmänna frågor och en del är också intresserade av mikroproduktion.

– Vi jobbar med en solcellsfriggebod som skulle ha passat perfekt vid ett sådant här tillfälle, men den är inte klar än. Vi räknar med att den ska få premiär på fritidsmässan i vår, säger Susanne Augustsson.

Kommunalrådet Louise Hamilton (MP) är också ute och rör sig bland marknadsbesökarna. Hon samlar in synpunkter till det visionsarbete som pågår inom kommunen. Hon berättar att Ginger Johansson (V) också har varit med på marknaden.

– Men nu har vi slutat för dagen. Vi har skrivit så pennan glöder i en och en halv timme, säger Louise Hamilton.

Vilka synpunkter har ni stött på?

– Folk vill ha en trygg stad och de vill att vi ska fortsätta bygga vidare på det som är bra.

Vad betyder det att vara ute på marknaden?

– För mig som politiker har medborgardialogen betytt väldigt mycket, men då inte enbart här på marknaden, svarar Louise Hamilton.

Givetvis finns det en hel del knallar på plats också, det är ju trots allt marknadsdag. En som är debutant i Kristinehamn är Laila Eriksson från Örebro. Hon berättar att hon har ärvt platsen av sin mor och kunskapen av moderns sambo.

– De har gått bort båda två, men han hann lära mig koka karameller i alla fall, säger Laila Eriksson.

Vad tycker du om marknaden i Kristinehamn?

– Ja men det rullar på ganska bra. Det är mycket folk och vackert väder. Det har jag förstått att det inte brukar vara, svarar Laila Eriksson och rör om i grytan med brända mandlar.

I ett stånd intill står Bengt ”efternamnet är taget” och säljer korv, men han hinner inte prata eftersom kundtrycket är så högt.

Kristinehamns Energi har exempelvis valt att flytta ut sin kundtjänst under marknadsdagen. Marknadschef Susanne Augustsson och hennes kollegor har slagit upp sitt stånd på Kungsgatan, nästan i korsningen med Spelmansgatan. Så för marknadsbesökarna som kommer söderifrån är man bland de första man stöter på.

– Vi informerar kort och gott om vår verksamhet. Nu när det går mot höst är det också många som kommer med frågor om elanvändning, lite praktiska frågor man börjar fundera omkring när mörkret kommer, säger Susanne Augustsson.

Så ni tecknar inte avtal med nya fjärrvärmekunder i dag?

– Nej, det är lite klent med det i dag, svarar hon med ett skratt.

Däremot är det många allmänna frågor och en del är också intresserade av mikroproduktion.

– Vi jobbar med en solcellsfriggebod som skulle ha passat perfekt vid ett sådant här tillfälle, men den är inte klar än. Vi räknar med att den ska få premiär på fritidsmässan i vår, säger Susanne Augustsson.

Kommunalrådet Louise Hamilton (MP) är också ute och rör sig bland marknadsbesökarna. Hon samlar in synpunkter till det visionsarbete som pågår inom kommunen. Hon berättar att Ginger Johansson (V) också har varit med på marknaden.

– Men nu har vi slutat för dagen. Vi har skrivit så pennan glöder i en och en halv timme, säger Louise Hamilton.

Vilka synpunkter har ni stött på?

– Folk vill ha en trygg stad och de vill att vi ska fortsätta bygga vidare på det som är bra.

Vad betyder det att vara ute på marknaden?

– För mig som politiker har medborgardialogen betytt väldigt mycket, men då inte enbart här på marknaden, svarar Louise Hamilton.

Givetvis finns det en hel del knallar på plats också, det är ju trots allt marknadsdag. En som är debutant i Kristinehamn är Laila Eriksson från Örebro. Hon berättar att hon har ärvt platsen av sin mor och kunskapen av moderns sambo.

– De har gått bort båda två, men han hann lära mig koka karameller i alla fall, säger Laila Eriksson.

Vad tycker du om marknaden i Kristinehamn?

– Ja men det rullar på ganska bra. Det är mycket folk och vackert väder. Det har jag förstått att det inte brukar vara, svarar Laila Eriksson och rör om i grytan med brända mandlar.

I ett stånd intill står Bengt ”efternamnet är taget” och säljer korv, men han hinner inte prata eftersom kundtrycket är så högt.