2015-10-11 11:01

2015-10-11 11:01

Hockey- och skridskolek

ISHOCKEY: KHT anordnar kostnadsfri islek för barn

Varje lördag under hösten och vintern är det Hockey- och skridskolek i Björkhallen. Aktiviteten lämpar sig bäst för barn födda 2006-2010. I lördags var första träffen och den lockade många skridskosugna barn.

Det är lite som att se Bambi på hal is när man kliver in i Björkhallen denna lördag. Lika snabbt som barnen trillar är de uppe på skridskorna igen och åker vidare. Övning ger färdighet.

Uppskattningsvis är det mellan 40 och 50 barn som befinner sig på isen och flera tränare finns på plats för att hjälpa till. Övningarna är blandade och barnen får till deras stora förtjusning även testa på att spela lite ishockey.

– Det här är väl egentligen en vidareutveckling av skridskoskola. De har haft ungefär samma upplägg i Åmål och Forshaga och det har varit väldigt populärt. Det handlar om att lära sig åka skridskor och att bli intresserad av hockey genom lekfulla former, säger Per Erlandsson, som är en av de som är med och håller i Hockey- och skridskolek.

Finns plats

Aktiviteten är kostnadsfri och Per Erlandsson vill att så många som möjligt ska delta framöver.

– Det är nog ganska unikt att det är gratis. Det är KHT som betalar all istid när barnen är här, men föreningen anser att sådana här aktiviteter är oerhört viktiga. Det finns plats för många fler barn.

Det är flera föräldrar som är med till ishallen denna dag. Det är dock inget måste att man som mamma eller pappa är med på isen och hjälper till.

– Det kan till och med vara bättre om föräldrarna inte är med på isen för barnen lär sig åka skridskor dubbelt så fort då, säger han.

Benjamin Björck är en av de yngre grabbarna på isen.

– Han har sett fram emot det här jättelänge, berättar Benjamins pappa.

Det är lite som att se Bambi på hal is när man kliver in i Björkhallen denna lördag. Lika snabbt som barnen trillar är de uppe på skridskorna igen och åker vidare. Övning ger färdighet.

Uppskattningsvis är det mellan 40 och 50 barn som befinner sig på isen och flera tränare finns på plats för att hjälpa till. Övningarna är blandade och barnen får till deras stora förtjusning även testa på att spela lite ishockey.

– Det här är väl egentligen en vidareutveckling av skridskoskola. De har haft ungefär samma upplägg i Åmål och Forshaga och det har varit väldigt populärt. Det handlar om att lära sig åka skridskor och att bli intresserad av hockey genom lekfulla former, säger Per Erlandsson, som är en av de som är med och håller i Hockey- och skridskolek.

Finns plats

Aktiviteten är kostnadsfri och Per Erlandsson vill att så många som möjligt ska delta framöver.

– Det är nog ganska unikt att det är gratis. Det är KHT som betalar all istid när barnen är här, men föreningen anser att sådana här aktiviteter är oerhört viktiga. Det finns plats för många fler barn.

Det är flera föräldrar som är med till ishallen denna dag. Det är dock inget måste att man som mamma eller pappa är med på isen och hjälper till.

– Det kan till och med vara bättre om föräldrarna inte är med på isen för barnen lär sig åka skridskor dubbelt så fort då, säger han.

Benjamin Björck är en av de yngre grabbarna på isen.

– Han har sett fram emot det här jättelänge, berättar Benjamins pappa.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.