2015-09-26 10:01

2015-09-26 10:01

Med fotbollen i centrum

MÖTE: Tom Alandh och Tord Grip på scen

Torsdagens idrottshistoriska träff såg två profiler mötas på scen. Dokumentärfilmaren Tom Alandh och fotbollslegendaren Tord Grip.

Under en dryg halvlek fick det välfyllda församlingshemmet ta del av två samspelta herrars samtal om Ytterhogdals mest berömde son Tord Grips öden och äventyr. Till Degerfors kom han 1956 som bagare och lovande fotbollsspelare. Där tog karriären också fart och snart sextio år senare är han ”still going strong”. Nu som assisterande förbundskapten för Kosovos landslag tillsammans med Albert Bunjaki.

Genom sin känsliga och följsamma intervjuteknik kunde Alandh locka fram många humoristiska och kluriga kommentarer från Tord Grip som med glimten i ögat, till publikens förtjusning gav svar på tal. Bland sina idrottsliga höjdpunkter framhöll han Degerfors uppgång i allsvenskan 1959 och Stora silvret 1963 samt förstås åren i Lazio och England tillsammans med Svennis.

Under en dryg halvlek fick det välfyllda församlingshemmet ta del av två samspelta herrars samtal om Ytterhogdals mest berömde son Tord Grips öden och äventyr. Till Degerfors kom han 1956 som bagare och lovande fotbollsspelare. Där tog karriären också fart och snart sextio år senare är han ”still going strong”. Nu som assisterande förbundskapten för Kosovos landslag tillsammans med Albert Bunjaki.

Genom sin känsliga och följsamma intervjuteknik kunde Alandh locka fram många humoristiska och kluriga kommentarer från Tord Grip som med glimten i ögat, till publikens förtjusning gav svar på tal. Bland sina idrottsliga höjdpunkter framhöll han Degerfors uppgång i allsvenskan 1959 och Stora silvret 1963 samt förstås åren i Lazio och England tillsammans med Svennis.