2015-09-24 17:41

2015-09-24 17:41

Nyanlända välkomnas i kyrkan

KRISTINEHAMN

På lördag, med start 18.00, så kommer alla nyanlända asylsökande att välkomnas i Kristinehamns kyrka.

Där kommer det bland annat att bjudas på musik av flera musiker från såväl Syrien som Sverige och andra länder, kyrkoherde Kajsa Kvarned hälsar välkommen och korta hälsningar framförs av kommunalråden. Efter programmet i kyrkan blir det ett mingel med enklare servering på kyrkbacken och i tre stora partytält, varav ett är reserverat för barnen.

Bakom initiativet står flera föreningar, bland andra Arabiska kulturföreningen, Muslimska föreningen och Svenska kyrkan.

Där kommer det bland annat att bjudas på musik av flera musiker från såväl Syrien som Sverige och andra länder, kyrkoherde Kajsa Kvarned hälsar välkommen och korta hälsningar framförs av kommunalråden. Efter programmet i kyrkan blir det ett mingel med enklare servering på kyrkbacken och i tre stora partytält, varav ett är reserverat för barnen.

Bakom initiativet står flera föreningar, bland andra Arabiska kulturföreningen, Muslimska föreningen och Svenska kyrkan.