2015-09-20 16:42

2015-09-20 16:46

Det blev oavgjort i derby

FOTBOLL DIVISION 6 ÖSTRA: Björneborgs IF tog emot Bäckhammars SK

I söndags tog Björneborgs IF emot Bäckhammars SK på Björnvallen i Björneborg.
Derbymatchen slutade oavgjort 4-4 (0-1).

Det blev en ganska så seg första halvlek under derbymatchen mellan Bäckhammars SK och Björneborgs IF i söndags. Efter första halvleken stod det 0-1 till Bäckhammar och matchen kändes något rörig där Björneborg flera gånger hade chanser att sätta bollen i mål men lyckades inte.

I andra halvleken haglade däremot målen tätt. I den 51:e minuten kunde Björneborgsspelaren Fitim Zeneli sätta lagets första mål. Tätt därefter, i den 53:e respektive 55:e minuten, gjorde Bäckhammars Rickard Tjärnbro och Hugo Sahlberg varsitt mål och ändrade ställningen till 1-3.

Efter fem minuter var det dags igen, denna gång för Björneborg. Spelaren Niclas Aronsson satte bollen i mål och ändrade siffrorna till 2-3. Redan åtta minuter senare, i den 68:e minuten, var det Emir Fazlics tur att kvittera till 3-3.

Bra laginsats

Men lagen nöjde sig inte där. I 71:e matchminuten reducerade Bäckhammars Hugo Sahlberg och satte sitt andra mål för dagen. Då ville inte Björneborg vara sämre utan Emir Fazlic var där igen och kvitterade till 4-4, vilket också blev matchens slutresultat.

– Björneborg var det bättre laget, vi jobbar på men får inte i gång något riktigt spel. Vi ledde länge men det räckte inte. Vi får däremot med oss en poäng och vi är nog mer nöjda än vad Björneborg är. Hugo Sahlberg gör en riktigt bra match där han sätter två snygga mål, säger spelande tränaren i Bäckhammar Mikael Johansson.

Björneborgs lagledare och ordförande i föreningen, Giuseppe ”Pippo” Monforte, tycker att laget gjorde en bra insats.

– Vi gör en spelmässigt bra match, mycket bättre än den förra men vi hade svårt i första halvleken. Vi har chanser men får inte in bollen i mål. Men det var en bra laginsats, säger Giuseppe ”Pippo” Monforte.

Det blev en ganska så seg första halvlek under derbymatchen mellan Bäckhammars SK och Björneborgs IF i söndags. Efter första halvleken stod det 0-1 till Bäckhammar och matchen kändes något rörig där Björneborg flera gånger hade chanser att sätta bollen i mål men lyckades inte.

I andra halvleken haglade däremot målen tätt. I den 51:e minuten kunde Björneborgsspelaren Fitim Zeneli sätta lagets första mål. Tätt därefter, i den 53:e respektive 55:e minuten, gjorde Bäckhammars Rickard Tjärnbro och Hugo Sahlberg varsitt mål och ändrade ställningen till 1-3.

Efter fem minuter var det dags igen, denna gång för Björneborg. Spelaren Niclas Aronsson satte bollen i mål och ändrade siffrorna till 2-3. Redan åtta minuter senare, i den 68:e minuten, var det Emir Fazlics tur att kvittera till 3-3.

Bra laginsats

Men lagen nöjde sig inte där. I 71:e matchminuten reducerade Bäckhammars Hugo Sahlberg och satte sitt andra mål för dagen. Då ville inte Björneborg vara sämre utan Emir Fazlic var där igen och kvitterade till 4-4, vilket också blev matchens slutresultat.

– Björneborg var det bättre laget, vi jobbar på men får inte i gång något riktigt spel. Vi ledde länge men det räckte inte. Vi får däremot med oss en poäng och vi är nog mer nöjda än vad Björneborg är. Hugo Sahlberg gör en riktigt bra match där han sätter två snygga mål, säger spelande tränaren i Bäckhammar Mikael Johansson.

Björneborgs lagledare och ordförande i föreningen, Giuseppe ”Pippo” Monforte, tycker att laget gjorde en bra insats.

– Vi gör en spelmässigt bra match, mycket bättre än den förra men vi hade svårt i första halvleken. Vi har chanser men får inte in bollen i mål. Men det var en bra laginsats, säger Giuseppe ”Pippo” Monforte.