2015-09-10 11:56

2015-09-10 11:56

Röda korset söker volontärer

INTEGRATION: Ökat intresse den senaste tiden

När nöden blir som störst vaknar samvetet hos en del. Under den senaste tiden har många samlat in pengar och engagerat sig. Nu hoppas Röda korset på att fler ska engagera sig som volontärer.

Röda korset har fått extra statliga pengar till sin asylverksamhet. Tillsammans med studieförbundet Vuxenskolan ska de nu bli ännu bättre på svenskundervisning och samhällsinformation till de asylsökande. Några eldsjälar har sedan länge varit engagerade i verksamheten men Naeimy Blücher Johansson på Röda korset i Kristinehamn förklarar att det behövs fler.

– Vi vill bygga upp en resursbank, säger hon.

Förutom pengar till verksamheten behövs hjälp med olika aktiviteter. En av sakerna som det finns stort behov av är skjuts för de som bor på asylboendena Svedjegården och Carlslund i Nybble. Hittills har det varit några eldsjälar som har ställt upp och kört.

– Vi behöver vara fler, säger Naeimy Blücher Johansson.

För tillfället har de inget behov av kläder men när vintern närmar sig kan den saken ändras.

Naeimy Blücher Johansson förklarar att det finns många sätt att hjälpa och att alla som vill kan vara med på olika sätt. Det kan vara allt från att vara som en extramormor eller extrafarfar till barn eller bara att spela fotboll tillsammans.

– Alla som vill hjälpa till har möjlighet. Det är bara fantasin som sätter stopp, säger hon.

Röda korset har fått extra statliga pengar till sin asylverksamhet. Tillsammans med studieförbundet Vuxenskolan ska de nu bli ännu bättre på svenskundervisning och samhällsinformation till de asylsökande. Några eldsjälar har sedan länge varit engagerade i verksamheten men Naeimy Blücher Johansson på Röda korset i Kristinehamn förklarar att det behövs fler.

– Vi vill bygga upp en resursbank, säger hon.

Förutom pengar till verksamheten behövs hjälp med olika aktiviteter. En av sakerna som det finns stort behov av är skjuts för de som bor på asylboendena Svedjegården och Carlslund i Nybble. Hittills har det varit några eldsjälar som har ställt upp och kört.

– Vi behöver vara fler, säger Naeimy Blücher Johansson.

För tillfället har de inget behov av kläder men när vintern närmar sig kan den saken ändras.

Naeimy Blücher Johansson förklarar att det finns många sätt att hjälpa och att alla som vill kan vara med på olika sätt. Det kan vara allt från att vara som en extramormor eller extrafarfar till barn eller bara att spela fotboll tillsammans.

– Alla som vill hjälpa till har möjlighet. Det är bara fantasin som sätter stopp, säger hon.