2015-09-06 17:15

2015-09-06 17:15

Emelie hittade balansen

VIKTRESA: Fokuserade på att må bra

Emelie Johansson har gjort en resa i både vikt och psyke. När hon hamnade i en svacka och mådde dåligt bestämde hon sig för att hon behövde något positivt i livet, något som fick henne att må bättre psykiskt. Resultatet blev en viktminskning med 29 kilo.

För fem år sedan träffade Emelie Johansson sin nuvarande sambo och började lägga på sig så kallade sambokilon. På mindre än ett år ökade hon mellan 25 och 30 kilo i vikt.

– Jag mådde rätt bra ändå, jag tänkte inte så mycket på vikten, men när jag hamnade i en svacka så kände jag att jag behövde något som bara jag kunde påverka. Något som skulle få mig att må bättre, en positiv input.

Äta bättre

Hon bestämde sig för att gå med i Aftonbladets viktklubb och berättade snabbt nyheten för nära och kära.

– Jag berättade att jag hade börjat räkna kalorier och de på jobbet frågade nästan varje dag hur det gick och då kunde jag ju inte sluta, säger Emelie och skrattar.

När extrakilona började försvinna och hon började äta bättre och röra sig mer kände hon en tydlig skillnad psykiskt.

– Jag började må bra i huvudet.

Med hjälp av en app räknar hon dagligen ut hur mycket kalorier hon äter samt hur mycket kondition hon får.

– Jag lägger in allt i appen och då ser jag balansen. Vill jag äta en god middag till exempel kan jag gå en långpromenad före. Då har jag en liten buffert. Det är det som det handlar om, att hålla balansen, säger hon.

Hennes viktnedgång har uppmärksammats av många och hon har fått väldigt mycket kommentarer om att hon inspirerar.

– Det känns helt otroligt att jag kan inspirera andra.

”La upp en bild”

Någon som också uppmärksammat Emelie är bloggaren och entreprenören BlondinBella.

– Jag hade problem med min hy i ansiktet också och då använde jag hennes hudvårdsserie som jag fick i present av mina kompisar och min hy blev mycket, mycket bättre redan efter en vecka. Jag la upp en bild och taggade Blondinbella och även en av mina kompisar gjorde samma sak, och en dag när jag tog upp telefonen efter jobbet hade jag massa nya följare och väldigt många gilla-markeringar. Då var det Blondinbella som undrade om hon fick använda mig som ett exempel på hennes blogg. Det är helt fantastiskt.

Emelie är väldigt nära sitt slutmål som är att gå ner 30 kilo.

– Jag kommer att lyckas för jag har bara ett kilo kvar, jag tror jag kommer gå ner ännu mer faktiskt, säger hon.

För fem år sedan träffade Emelie Johansson sin nuvarande sambo och började lägga på sig så kallade sambokilon. På mindre än ett år ökade hon mellan 25 och 30 kilo i vikt.

– Jag mådde rätt bra ändå, jag tänkte inte så mycket på vikten, men när jag hamnade i en svacka så kände jag att jag behövde något som bara jag kunde påverka. Något som skulle få mig att må bättre, en positiv input.

Äta bättre

Hon bestämde sig för att gå med i Aftonbladets viktklubb och berättade snabbt nyheten för nära och kära.

– Jag berättade att jag hade börjat räkna kalorier och de på jobbet frågade nästan varje dag hur det gick och då kunde jag ju inte sluta, säger Emelie och skrattar.

När extrakilona började försvinna och hon började äta bättre och röra sig mer kände hon en tydlig skillnad psykiskt.

– Jag började må bra i huvudet.

Med hjälp av en app räknar hon dagligen ut hur mycket kalorier hon äter samt hur mycket kondition hon får.

– Jag lägger in allt i appen och då ser jag balansen. Vill jag äta en god middag till exempel kan jag gå en långpromenad före. Då har jag en liten buffert. Det är det som det handlar om, att hålla balansen, säger hon.

Hennes viktnedgång har uppmärksammats av många och hon har fått väldigt mycket kommentarer om att hon inspirerar.

– Det känns helt otroligt att jag kan inspirera andra.

”La upp en bild”

Någon som också uppmärksammat Emelie är bloggaren och entreprenören BlondinBella.

– Jag hade problem med min hy i ansiktet också och då använde jag hennes hudvårdsserie som jag fick i present av mina kompisar och min hy blev mycket, mycket bättre redan efter en vecka. Jag la upp en bild och taggade Blondinbella och även en av mina kompisar gjorde samma sak, och en dag när jag tog upp telefonen efter jobbet hade jag massa nya följare och väldigt många gilla-markeringar. Då var det Blondinbella som undrade om hon fick använda mig som ett exempel på hennes blogg. Det är helt fantastiskt.

Emelie är väldigt nära sitt slutmål som är att gå ner 30 kilo.

– Jag kommer att lyckas för jag har bara ett kilo kvar, jag tror jag kommer gå ner ännu mer faktiskt, säger hon.