2015-09-04 12:06

2015-09-04 12:08

Nedläggning föreslås för Konsumbutiken

NÄRINGSLIV: Det ser mörkt ut för Konsum Villastaden

Konsum Värmlands styrelse föreslår att fyra butiker ska läggas ner, bland dem Konsum Villastaden. Samtidigt föreslås att sju av elva nedläggningshotade butiker kommer att få vara kvar.

Ja, det verkar bli som många förutspått, att Konsum Villastaden hör till de butiker som Konsum Värmland vill avveckla. Den lokala butiksledningen vill inte ge några som helst kommentarer till beslutet utan hänvisar till Tomas Sjölander eller informationschef Klas Olsson.

Kundernas reaktioner varierar. En man vill inte uttala sig i tidningen eftersom han är så förbannad att han inte vet vad det skulle bli av ett sådant uttalande.

Hanni Nordling tar sig dock tid att svara på frågorna. Hon tycker att det är synd att butiken ska läggas ner då den ligger nära hemmet.

– Vi har skött vår vardagshandling här i många år och varit nöjda, säger hon.

Samtidigt menar hon att man måste se realistiskt på saken. Är kundunderlaget otillräckligt måste något göras.

– Och då är det bättre att de lägger ner här än i Björneborg eller Nykroppa. Vi kan ju ta oss till Coop Forum, men det är svårare för de äldre som blir av med butiken på hemorten, säger Hanni Norling.

Det var vid Konsum Värmlands styrelsemöte på onsdagen som frågan om vilka butiker som ska läggas ner behandlades. Under våren offentliggjorde företaget planerna på att dra ner antalet butiker och även angav vilka som var nedläggningshotade. Sedan dess har Konsum Värmland märkt av en ökad köptrohet i butikerna, främst landsortsbutikerna och det har påverkat styrelsens beslut.

De sju butiker som föreslås få vara kvar ligger i huvudsak på landsbygden, undantaget är Coop Nära Bråten i Karlskoga.

– En nedläggning skulle få mycket stora konsekvenser på de berörda orterna, därför vill vi prioritera verksamheten så länge det är ekonomiskt försvarbart, förklarar vd Tomas Sjölander Konsum Värmlands resonemang kring landsortsbutikerna.

De tre övriga butiker som föreslås läggas ner är Coop Konsum Deje, Coop Konsum Skrantahallen i Karlskoga och Coop Extra i Degerfors.

Ja, det verkar bli som många förutspått, att Konsum Villastaden hör till de butiker som Konsum Värmland vill avveckla. Den lokala butiksledningen vill inte ge några som helst kommentarer till beslutet utan hänvisar till Tomas Sjölander eller informationschef Klas Olsson.

Kundernas reaktioner varierar. En man vill inte uttala sig i tidningen eftersom han är så förbannad att han inte vet vad det skulle bli av ett sådant uttalande.

Hanni Nordling tar sig dock tid att svara på frågorna. Hon tycker att det är synd att butiken ska läggas ner då den ligger nära hemmet.

– Vi har skött vår vardagshandling här i många år och varit nöjda, säger hon.

Samtidigt menar hon att man måste se realistiskt på saken. Är kundunderlaget otillräckligt måste något göras.

– Och då är det bättre att de lägger ner här än i Björneborg eller Nykroppa. Vi kan ju ta oss till Coop Forum, men det är svårare för de äldre som blir av med butiken på hemorten, säger Hanni Norling.

Det var vid Konsum Värmlands styrelsemöte på onsdagen som frågan om vilka butiker som ska läggas ner behandlades. Under våren offentliggjorde företaget planerna på att dra ner antalet butiker och även angav vilka som var nedläggningshotade. Sedan dess har Konsum Värmland märkt av en ökad köptrohet i butikerna, främst landsortsbutikerna och det har påverkat styrelsens beslut.

De sju butiker som föreslås få vara kvar ligger i huvudsak på landsbygden, undantaget är Coop Nära Bråten i Karlskoga.

– En nedläggning skulle få mycket stora konsekvenser på de berörda orterna, därför vill vi prioritera verksamheten så länge det är ekonomiskt försvarbart, förklarar vd Tomas Sjölander Konsum Värmlands resonemang kring landsortsbutikerna.

De tre övriga butiker som föreslås läggas ner är Coop Konsum Deje, Coop Konsum Skrantahallen i Karlskoga och Coop Extra i Degerfors.